Centru cultural dedicat lui Eminescu deschis la Bârlad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasluienii pasionaţi de lirica lui Mihai Eminescu sunt aşteptaţi în acest weekend să viziteze centrul cultural inaugurat recent la Bârlad în cinstea marelui poet.

Centrul Cultural „Mihai Eminescu“ din Bârlad găzduieşte mii de materiale dedicate vieţii şi operei poetului naţional. Este una dintre puţinele instituţii de acest fel din ţară.

Noul obiectiv cultural a fost amenajat pe locul fostei Case Roşii din Bârlad, una din cele mai vechi clădiri din municipiu. De reabilitarea imobilului s-a ocupat Primăria Bârlad, care a cheltuit de la bugetul local 290.000 de euro.

Inaugurarea a fost făcută săptămâna trecută, în prezenţa a sute de vasluieni şi oameni de cultură din judeţ.

Operele au fost donate

Dacă de renovarea Casei Roşii s-au ocupat autorităţile locale, toate materialele şi exponatele au fost donate de reprezentanţii Fundaţiei Culturale „Dr. Constantin Teodorescu“.

Peste 6.000 de cărţi scrise de Eminescu sau despre viaţa şi opera acestuia se găsesc în interiorul instituţiei. De asemenea, în camerele centrului cultural se mai găsesc 200 de lucrări de artă plastică, aparţinând unor artişti ca Sabin Bălaşa, Marcel Guguianu sau Dan Hatmanu.

„Centrul «Mihai Eminescu» îşi propune să-şi desfăşoare activitatea în colaborare cu unităţile de profil din cadrul Academiei Române, cu reprezentanţii bibliotecilor naţionale, cei ai instituţiilor şi unităţilor de profil din centrele universitare şi judeţene sau alte instituţii de cultură. De asemenea, vom fi parteneri şi cu diverse organizaţii non-guvernamentale de pe plan naţional şi internaţional“, a  declarat Constantin Teodorescu, cel care şi-a donat colecţiile noului centru cultural.

Intrarea este liberă

Vasluienii care sunt interesaţi să viziteze spaţiul mai pot admira peste 150 de medalii şi insigne, 300 de reviste literare, dar şi numeroase exponate de cartofilie şi filatelie legate de poetul nostru naţional.

În weekend, centrul cultural poate fi vizitat între orele 9.00 şi 13.00. Accesul publicului este gratuit.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite