Vaslui: Ceasuri de mii de lei în oraşul cu gropi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii din Vaslui au de gând să mai cumpere două orologii cu 17.500 de euro, după cele două achiziţionate în 2009. Vasluienii sunt revoltaţi şi critică intenţia municipalităţii. Oamenii spun că banii ar trebui investiţi în asfaltări.

Reprezentanţii Primăriei susţin că toate investiţiile sunt făcute doar pentru a veni în sprijinul cetăţenilor sau pentru a eficientiza activitatea instiuţiei.


Cât priveşte cele două orologii achiziţionate deja, unul montat în dreptul Podului de Piatră din Zona Gării, iar celălalt în sensul giratoriu de la intersecţia străzilor Traian, Decebal şi Călugăreni, „(...) contribuie la estetica municipiului. Dacă nu erau, ne întrebaţi de ce nu erau, iar acum că sunt ne întrebaţi de ce sunt“, a declarat Geanina Tofan, purtătorul de cuvânt al Primăriei.


Vasluienii, în schimb, spun că nu noţiunea timpului este cea mai importantă problemă a lor, ci faptul că edilii investesc banii aiurea în loc să-i direcţioneze în asfaltări, parcări sau crearea de locuri de muncă. „Sunt foarte scumpe. Nu cred că merită să investeşti atâţia bani în aşa ceva, mai ales în perioadă de criză. Mai bine făceau locuri de muncă, parcări sau reparau străzile“, a spus Viorel Sava (50 de ani), operator chimist.


Fonduri pentru birocraţie


De aceeaşi părere este şi Petru Luca. „Ar trebui să facă cişmele stradale pentru că sunt doar câteva în tot oraşul. Trotuarele arată groaznic, sunt locuri prin care îţi rupi gâtul dacă nu eşti atent. Ce să facem cu ceasurile, că doar nu ne dau ele de mâncare“, a spus Luca. Viceprimarul Daniel Neacşu a negat faptul că municipalitatea intenţionează să achiziţioneze încă două orologii.


„Investiţia era prevăzută în buget încă de anul trecut, însă s-a renunţat la ea pentru că nu sunt bani“
, a declarat edilul. El este contrazis însă de lista cheltuielilor de investiţii pentru 2010. La capitolul „Locuinţe, servicii şi dezvoltare publică - Obiective de investiţii noi“ este prevăzută achiziţionarea a două ceasuri stradale cu suma de 75.000 lei, finanţarea urmând să fie asigurată de bugetul local.


Tot bugetul local urmează să fie văduvit de 200.000 de lei pentru „Gestionarea documentelor în cadrul Primăriei Municipiului Vaslui“. Referitor la această investiţie, nici purtătorul de cuvânt şi nici viceprimarul Neacşu nu au reuşit să explice în ce constă.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite