Parlamentarii din Vaslui, coada ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un simplu act de prezenţă. Aşa ar putea fi catalogată activitatea senatorilor şi deputaţilor vasluieni în Parlament. Majoritatea aleşilor n-au mai deschis gura în plen de la depunerea jurământului, iar unii sunt campioni la absenţe.

Un caz ilustrativ în acest sens este deputatul Viorel Cărare. Comform ultimului raport prezentat de Institutul de Politici Publice, el se poate lăuda că a participat la 97% din întrunirile din această sesiune parlamentară.Pe de altă parte, Cărare a fost foarte „discret". N-a luat cuvântul nici măcar o dată în plen şi nu şi-a folosit dreptul de a face interpelări sau să adreseze întrebări membrilor Guvernului. Pe cât de uşor este de găsit în Parlament, pe atât de greu este de găsit la telefon. Orice încercare a reporterilor „Adevărul de Seară" de a-l contacta a fost zadarnică.

I-a lăsat soţiei telefonul de parlamentar

Pe urmele lui Cărare calcă îndeaproape deputatul Dan Bordeianu. Şi acesta este foarte „tăcut" în plen. Colegii nu i-au mai auzit vocea din toamna anului trecut. În schimb, apare ca şi co-semnatar la patru iniţiative legislative. Este la fel de „transparent" ca şi colegul său. La telefonul de parlamentar al lui Bordeianu a răspuns soţia, care ne-a dat asigurări că deputatul ne va contacta când va fi disponibil. N-a făcut-o.

Doar senatoarea Doina Silistru mai salvează onoarea parlamentarilor vasluieni. În actuala sesiune legislativă, Silistru a bifat 23 de iniţiative legislative, 19 întrebări, 15 interpelări şi 9 luări de cuvânt. De asemenea, cele 16 declaraţii politice făcute în perioada menţionată au făcut ca Doina Silistru să fie singurul ales vasluian care a fost evidenţiat în raportul realizat de IPP.

„Nu mă aflu în ţară şi nu ştiu  ce s-a scris în raport. Însă pot să vă spun că eu mi-a făcut treaba ca şi activitate parlamentară, mai ales în această sesiune care a fost una dificilă, cu multe moţiuni", ne-a spus Doina Silistru.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite