Căutat de 14 ani de autorităţile din Luxemburg, încătuşat la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat în vârstă de 42 de ani din judeţul Vaslui, căutat de ani de zile de anchetatorii din Luxemburg pentru mai multe furturi, a fost dus în faţa judecătorilor Curţii de Apel Iaşi cu propunere de arestare preventivă pentru 5 zile.

Marian Blembea, urmărit internaţional, a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi în baza unui mandat european de arestare emis pe 30 iulie 1997, de Tribunalul de Arondisment, din Luxemburg.

Bărbatul este suspectat de comiterea mai multor furturi, din case de bani şi benzinării, prejudiciul total ridicându-se la aproximativ 190.000 euro, pentru care se prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 15 ani.

Potrivit informaţiilor transmise de autorităţile străine, Marian Blembea ar fi comis infracţiunile împreună cu alte persoane, în perioada noiembrie 1994 - decembrie 1996, în mai multe localităţi de pe teritoriul Ducatului de Luxemburg.

„Persoana reţinută a fost prezentată la Curtea de Apel Iaşi, cu propunere de arestare provizorie pentru 5 zile, urmând ca în acest termen să fie solicitat şi  mandatul european de arestare, pentru a se discuta arestarea în vederea predării persoanei solicitate  autorităţilor judiciare din Luxemburg", se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite