Câţi vasluieni trebuie „ucişi“ în listele electorale: fix 21.046

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectura Vaslui a finalizat actualizarea listelor electorale permanente şi a constatat că, în judeţul Vaslui, 21.046 de persoane au votat în plus la Refendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Minirecensământul s-a realizat pe baza unui memorandum al Guvernului, prin care urmau să fie identificate nouă categorii de persoane, ce ar trebui, în opinia Executivului, eliminate din listele electorale permanente.

Pe lângă persoanele decedate sau care şi-au pierdut cetăţenia ori drepturile electorale, mai trebuiau identificaţi românii cu domiciliul stabil în străinătate (dar care oricum nu au figurat pe listele electorale de la referendum), precum şi cetăţenii cu actele de identitate expirate, cei care locuiesc în număr mai mare decât permite unitatea locativă, cei care şi-au schimbat domiciliul şi nu şi-au reactualizat datele, persoanele care şi-au schimbat numele prin căsătorie sau divorţ şi persoanele cu reşedinţa în străinătate (cei plecaţi la muncă).

Potrivit Prefecturii Vaslui, cele mai multe persoane din totalul celor 21.046 sunt persoane care au actzele de identitate expirate, fără a da o cifră exactă.

Pe locul doi ar fi persoanele care nu mai au domiciliul în judeţ, aici incluzându-se şi oamenii plecaţi la muncă în străinătate.

În acest top, ar urma peroanele decedate, o situaţie gravă întâlnindu-se în comuna Ivăneşti, acolo unde pe listele permanente s-au găsit 49 de persoane decedate. Şi în comuna Puşcaşi sunt 8 perosane decedate, dar care au apărut în listele de vot de la Referendumul din 29 iulie.

Prefectura Vaslui a anunţat că, în cursul zilei de astăzi, va da publicităţii, pe categorii, numărul de persoane care au apărut înb plus pe listele elctorale permanente.

Intră pe
vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite