„Casă“ nouă pentru tinerii însurăţei din Bârlad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile bârlădene au inaugurat ieri noul sediu al Stării Civile din oraş, numit generic Casa Căsătoriilor.

Evenimentul, care a adunat mare parte din oficialităţile din oraş, a coincis cu o cununie civilă a unui cuplu bârlădean.

Înainte de tăierea panglicii, protopopul de Bârlad, Vasile Lăiu, a susţinut o slujbă de sfinţire, în prezenţa celor câteva zeci de bârlădeni prezenţi la eveniment.

„Noi ne-am dorit de mult timp ca acest edificiu să intre în zestrea oraşului nostru şi iată că am reuşit în cele din urmă. Este o locaţie mult mai adecvată oficierii unei căsătorii decât cea veche. Condiţii sunt mult mai bune", a spus Constantin Constantinescu, primarul Bârladului.

Investiţia a costat 240.000 de euro

Tot ieri a fost oficiată şi prima cununie civilă de la noul sediu al Casei Căsătoriilor. În prezenţa rudelor şi ai prietenilor, Andreea şi Tudor Banu au semnat hârtiile care îi transformă într-o pereche. „Iniţial aveam cununia programată pentru mai târziu însă ni s-a propus s-o facem astăzi şi am acceptat. Sperăm ca astfel să dăm startul la cât mai multe căsnicii fericite", ne-a spus Andreea Banu, care ne-a mărturisit că este împreună cu iubitul său de mai bine de un an.

Casa Căsătoriilor este situată pe Bulevardul Epureanu. Clădirea a aparţinut, în trecut, unui bârlădean care locuieşte în străinătate. Municipalitatea din Bârlad a plătit 150.000 de euro pentru a o cumpăra. Lucrările de modernizare au fost finalizate la începutul anului acesta, costurile lor ridicându-se la 90.000 de euro.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite