Vaslui: Carnea din galantare, ocolită de vasluieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vânzătorul aşteaptă clienţi pentru toate sortimentele de carne
Vânzătorul aşteaptă clienţi pentru toate sortimentele de carne

Oamenii spun că vor cheltui mai puţin pe carne decât anul trecut. Majoritatea preferă să cumpere de la săteni, unde kilogramul de porc viu ajunge la 8,5 lei.

Vasluienii ce vor să-şi facă cumpărături pentru masa de Sărbători găsesc în Piaţa Vidin carne de toate felurile. Comercianţii au la vânzare carne de porc, vită şi oaie la preţurile de anul trecut. Cu toate acestea, puţini clienţi se arată interesaţi de oferta lor. Mulţi dintre ei preferă să cumpere de la neamuri sau cunoscuţi care au animale în gospodării la sate. „Nu cumpăr din oraş, am la ţară pe cineva care mi-a spus că îmi dă carne. O cumpăr mult mai ieftin pentru că nu-mi pot permite să cumpăr de la magazin“, a spus Lenuţa Boitan.

În magazine, un kilogram de muşchi de vită se vinde cu 10 lei mai puţin faţă de anul trecut. Kilogramul de pulpă de porc este 16 lei, cu 1 leu mai ieftină decât în anul precedent. Chiar şi aşa, vasluienii nu se înghesuie la cumpărături.

Au adaptat preţurile
„În trecut mă mai ajutau copiii din străinătate. Acum nici ei nu mai pot să-mi trimită pentru că şi ei au probleme cu banii. Am să-mi cumpăr strictul necesar“, a spus Modoranu Elena, pensionară. De cealaltă parte, producătorii se gândesc cum să atragă mai mulţi clienţi. Ei au mai coborât preţurile faţă de anul trecut, dar nici aşa vânzările nu merg prea bine. „Preţurile sunt mai mici ca anul trecut. Am hotărât să lăsăm şi mai jos pentru că suntem într-un an dificil. Chiar şi aşa nu prea se vinde. Totuşi, aşteptăm ca în apropierea Sărbătorilor de Iarnă să avem mai mulţi clienţi“, a declarat Ion Agafiţei, producător.

Sfaturi de la veterinari
Vasluienii mai pot procura carne de porc din satele limitrofe municipiului. Kilogramul ajunge până la 8,5 lei. „La noi în comună se mai găsesc săteni care vând porc viu. Un kilogram ajunge la preţul maxim de 8,5 lei. Eu cred că este mai convenabil, atât la preţ, cât şi la calitatea cărnii“, a explicat Adrian Pantea, primarul comunei Boţeşti.

Reprezentanţii de la Direcţia Sanitar Veterinară Vaslui le recomandă cetăţenilor să achiziţioneze carne numai din magazinele special amenajate. Dacă apelează la gospodarii de la sate, vasluienii trebuie să se asigure că sătenii au dus carnea la laborator, unde a fost testată pentru a se depista dacă conţine bacteria care produce trichineloză.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite