Căpitanul Vasluiului de la Praga: „Suntem în grupa morţii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbalistul a revenit acasă după ce a promovat în prima ligă cu Petrolul. Vasile Buhăescu a purtat banderola de căpitan în meciul în care elevii antrenaţi de Viorel Hizo au reuşit calificarea istorică în grupele Europa League.

„ADS“: Cum a fost revenirea la Vaslui în această vară?
Vasile Buhăescu: Trebuie să fiu sincer că la început mi-aş fi dorit să rămân la Petrolul, pentru că am reuşit să promovăm în prima ligă, iar rămânând acolo aveam alte şanse să evoluez. Acum însă sunt foarte, foarte fericit că am revenit, mai ales că am ajutat la calificarea echipei în Europa League.


Ai purtat în premieră banderola de căpitan la Vaslui. A fost o presiune în plus pe umerii tăi, mai ales că era poate cel mai important meci al echipei din ultimii ani?
Poate era o presiune dacă primeam banderola de la început. Aşa s-a întâmplat pe parcursul meciului, te gândeai numai la partidă şi nu mai aveai timp de altceva atunci. Nu mai auzeai, nu mai vedeai, era o presiune mare a jocului...

Ce ai simţit în momentul în care arbitrul a pus capăt partidei de la Praga?
Cred că am simţit cea mai mare bucurie a mea de când joc fotbal. A fost ceva foarte frumos şi a doua zi, când vedeam Vasluiul în urne şi aşteptam cu emoţii să aflăm cu ce echipe cădem.

Cum ţi se par adversarele din Europa League?
Aşa cum zice toată lumea, suntem în grupa morţii. Practic, dintre celelalte formaţii româneşti noi am picat cu cei mai grei adversari. Însă, sperăm să facem jocuri bune şi, chiar dacă suntem consideraţi outsideri, noi sperăm să facem o surpriză, la fel cum am făcut şi cu Praga, când nimeni nu ne dădea nicio şansă.

Câte puncte îi trebuie Vasluiului să iasă din grupe?
Nu ştiu, e greu de spus. Important e ca la final să avem puncte în aşa fel încât să ajungem în primăvara europeană.

Urmează partida cu Dinamo. Aduce Vasluiul prima înfrângere pentru liderul Ligii 1?
Vasluiul poate învinge pe oricine, lucru pe care l-am demonstrat anul trecut, dar şi în acest an, deşi am avut un început de campionat mai puţin reuşit.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite