Canicula a suprasolicitat Ambulanţa Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sserviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Vaslui a fost suprasolicitat la sfârşitul săptămânii trecute din cauza caniculei.

Din cele peste 250 de solicitări, cele mai multe au fost primite din partea unor bolnavi cronici cu afecţiuni acutizate. Au fost destui şi cei care chemat ambulanţa din cauza lipotimiilor. O altă categorie, însă, a celor care au "chinuit" serviciul de ambulanţă au fost etilicii. Aproape 50 de oameni din totalul celor care au solicitat o maşină a salvării fost persoane aflate în stare avansată de ebrietate.

Canicula i-a băgat în alertă şi pe şefii sănătăţii vasluiene. Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) le-a cerut tuturor primăriilor să instaleze puncte de prim ajutor în caz de caniculă. Mai exact, atunci când temperatura va depăşi 35 de grade celsius, în toate localităţile să existe corturi în care populaţia să poată găsi măcar un pahar cu apă.

La Vaslui există deja două astfel de puncte, unul la ştrand şi unul în faţa Casei de Cultură, plus alte 8 farmacii care au fost transformate în puncte de prim ajutor. Tot în farmacii au fost amplasate punctele de prim ajutor în caz de caniculă şi în municipiile Barlad şi Huşi.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite