Canicula a băgat în alertă autorităţile! Prefectul de Vaslui ameninţă cu amenzi drastice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vin zile de foc
Vin zile de foc

În utlimele zile, medicii de la amulanţă s-au confruntat cu sute de solicitări din cauza temperaturilor extrem de ridicate, iar autorităţile trag un semnal de alarmă şi ameninţă angajatorii cu amenzi drastice dacă nu vor lua măsuri de reducere a efectelor caniculei.

Prefectul judeţului Vaslui, Radu Renga, atenţionează toţi angajatorii să ia măsurile necesare de reducere a efectelor caniculei, având în vedere faptul că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de caniculă şi disconfort termic până la finele acestei săptămâni, respectiv zilele de 22- 23 iunie, când valorile termice vor atinge 37 de grade.

„În calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă atrag atenţia asupra tuturor comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă să monitorizeze luarea tuturor măsurilor privind asigurarea condiţiilor de microclimat la locul de muncă. Angajatorii trebuie să asigure alternarea efortului dinamic cu cel static, echipament individual de protecţie, ventilaţie corespunzătoare şi nu în ultimul rând apa, câte 2-4 litri pe persoană pe fiecare schimb. Atrag atenţia, deasemenea, Inspectoratului Teritorial de Muncă să desfăşoare controale intense  pentru a verifica dacă angajatorii respectă condiţiile de muncă prevăzute de lege în această perioadă", a declarat prefectul judeţului Vaslui.

În ultimele două zile, medicii de la ambulanţă au intervenit la peste 300 de solicitări şi fac câteva recomandări vasluienilor pentru aceste zile toride.

„Ieri, la SAJ Vaslui au fost peste 150 de solicitări, au fost puţine având în vedere codul galben de caniculă. Ne aşteptăm ca în zilele următoare numărul solicitărilor să crească, mai ales patologiile legate de căldură. Le recomandăm vasluienilor să nu iasă la orele de vârf afară, dacă este absolut necesar, să aibă capul acoperit, să poarte haine subţiri, din fibre naturale, să se hidrateze consumând doi, trei litri de apă pe zi, să evite alcoolul pentru că acesta favorizează deshidratarea. În principal, să nu uite să se hidrateze", ne-a spus dr. Daniel Ungureanu, directorul medical Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite