Candidat la preşedinţia CJ Vaslui, „turnător“ la Securitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la preşedinţia Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Marian Ciurea, declarat de CNSAS colaborator al poliţiei politice comuniste, recunoaşte că a oferit informaţii la Securitate, însă susţine că acestea erau false şi, în consecinţă, nu a făcut rău nimănui.

Potrivit agenţiei Mediafax, Marian Ciurea a făcut armata la o unitate militară de securitate din Tecuci, apoi, după terminarea studiilor superioare, respectiv Facultatea de Sport din Galaţi, a fost repartizat în judeţul Vaslui, la Şcoală Generală Muntenii de Jos.

„Imediat ce am ajuns în Vaslui, m-au luat în primire cei de la Poliţia Judeţeană, având în vedere că figuram ca ofiţer după ce am făcut armata la o unitate de securitate, şi mi-au cerut să devin ofiţer activ. Mă convocau periodic şi tot insistau să fiu informatorul lor. De fapt, mă duceam pe la Poliţie să văd cine sunt adevăraţii turnători, având în vedere că eu făceam contrabandă cu ţigări în Vaslui. Le-am oferit şi informaţii, însă toate erau false. Abia după vreo cinci ani şi-au dat seama de acest lucru şi, după ce m-au chemat la Bucureşti la şcoala de ofiţeri a Miliţiei, m-au făcut căpitan la pază şi ordine. Astfel, pentru ineficienţă, mi-au schimbat arma de la Securitate la Miliţie, lucru ce se poate vedea şi în livretul militar. Acest fapt a făcut să nu mai caute nimeni după anul 1985", a declarat Marian Ciurea.

Ciurea spune că nu face parte din „rândul celor care au colaborat cu adevărat cu Securitatea" şi că nu a primit bani de la ei.

„Consider că eu nu fac parte din rândul celor care au colaborat cu adevărat cu Securitatea sau care au făcut poliţie politică. Nu am luat niciun leu de la ei. Eu am făcut ceea ce trebuia faţă de stat. Nu puteai să nu le spui nimic. Îmi pare rău că am greşit, minţindu-i atâţia ani. Ceea ce le cer eu este să facă dovada sau se aducă vreo probă că am făcut rău cuiva. De aceea, cel sau cei care mă mai acuză pe viitor, îi voi da în judecată", a mai spus Ciurea.

În prezent, preşedinte al Organizaţiei Judeţene Vaslui a PER, Marian Ciurea, a intrat în politică în 1999, la vârsta de 45 de ani, şi a constituit Filiala Judeţeană a PUR, formaţiune pe care a condus-o până în 2002, când a renunţat, pentru prima dată, la politică. Doi ani mai târziu însă, constituie Organizaţia Judeţeană a Forţei Democrate, formaţiune condusă de Petre Roman, însă renunţă şi la acest partid imediat după alegerile generale din 2004. După mai puţin de trei ani, Ciurea se reîntoarce în politică şi se înscrie în Partidul Conservator (PC) în speranţa că, susţinea el, poate reforma partidul. După Congresul PC din toamnă însă se retrage din partid.

În 2008 pune bazele, la Vaslui, a filialei judeţene a Partidului Naţional Democrat Creştin. După jumătate de an, respectiv după alegerile locale, Ciurea părăseşte şi această formaţiune. În cele din urmă, acum două luni, constituie Organizaţia Judeţeană a PER, partid pentru care candidează la funcţia de preşedinte al CJ Vaslui.

Ciurea a mai candidat o singură dată, în 2004, la funcţia de primar, din partea Forţei Democrate.

Cinci persoane înscrise în alegerile locale din 10 iunie, printre care şi Marian Ciurea, au fost declarate agenţi sau colaboratori ai poliţiei politice comuniste fie de Colegiul CNSAS, fie chiar de instanţele judecătoreşti, a anunţat, miercuri, instituţia, care afirmă că nu a încheiat încă verificarea candidaţilor.

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Vaslui despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012. 

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite