Canabis şi produse accizabile depistate în Vama Albiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au găsit 40 grame de canabis
Poliţiştii au găsit 40 grame de canabis

Poliţiştii de frontieră de la PTF Albiţa, împreună cu inspectorii vamali au descoperit 40 gr de canabis şi diverse cantităţi de produse accizabile ascunse în colete într-un microbuz, cursă regulată Chişinău - Italia.

În baza unor informaţii primite de la Serviciul Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă, poliţiştii de frontieră au declanşat miercuri noaptea o acţiune pentru combaterea contrabandei cu produse accizabile şi substanţe psihotrope. „În timpul activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii au identificat, în jurul orei 00.30, pe sensul de intrare în ţară, aşteptând efectuarea controlului pentru trecerea frontierei, unul din mijloacele de transport vizate, un microbuz înmatriculat în România care efectuează curse regulate pe ruta Chişinău - Italia. În aceste condiţii poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport", se arată într-un comunicat al IJPF Vaslui.

În timpul verificărilor, echipa de control a decoperit în remorca microbuzului, într-un colet, 40 grame substanţă vegetală având culoare verde-gălbui, care a reacţionat pozitiv la testul privind marijuana-canabis. Tot cu ocazia controlului au mai fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, în colete, 11 litri coniac,  36,6 litri vodkă şi  1.171 pachete de ţigări de diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova.

Şoferul microbuzului s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere fără drept de droguri de risc şi introducerea în ţară de droguri de risc. Tot cu dosar penal s-a ales şi Eugeniu S., pasager în microbuz, care a declarat că ţigările îi aparţin.

Produsele accizabile, în valoare totală de 5.916 lei au fost confiscate de autoritatea vamală.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite