Căldură cu porţia în spitale la Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bolnavii au parte de condiţii grele în unităţile medicale din judeţul Vaslui
Bolnavii au parte de condiţii grele în unităţile medicale din judeţul Vaslui

Agentul termic este furnizat doar câteva ore pe zi, iar pacienţii înfruntă frigul îmbrăcaţi cu haine groase. Oamenii spun că orele de căldură sunt insu-ficiente şi se tem să nu se îmbolnăvească şi mai tare cât timp sunt internaţi.

Vasluienii internaţi în spitalele din judeţ beneficiază începând de ieri de căldură în saloane. Agentul termic este însă furnizat câteva ore pe zi. „La ora actuală, căldura este asigurată după program, câte patru ore în fiecare după-amiază. Dat fiind faptul că în cadrul spitalului nostru există secţii de neonatologie şi pediatrie, unde sunt copii am decis să începem furnizarea căldurii. SJU are fondurile necesare pentru a asigura furnizarea agentului termic în sezonul rece din 2010“, a declarat Neculai Sorescu, directorul financiar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.Pacienţii se plâng însă că cele patru ore nu sunt suficiente pentru a încălzi saloanele şi se îmbracă gros pentru a face faţă frigului.


Medicii au cerut căldură la Bârlad


„Eu am făcut pneumonie şi nu cred să-mi treacă la cât este de frig aici. Mi-am luat un pulover pe sub capot şi port şi două perechi de şosete. Mi-e teamă să nu ies mai bolnavă decât am venit“, a declarat Ana Nacu, o pensionară din satul Viişoara. Şi bârlădenii internaţi la Spitalul „Elena Beldiman“ au parte de câteva ore de căldură.


70% dintre paturile spitalului sunt ocupate


„Au fost făcute deja primele probe la calorifere. Agentul termic va fi furnizat între orele 6.00-9.00 şi 19.00-22.00. În prezent, gradul de ocupare al spitalului nostru este de 70%. Ţinând cont de vremea de afară şi de faptul că sunt secţii în spital, precum cea de boli infecţioase, în care pacienţii au nevoie de căldură, medicii au solicitat conducerii unităţii să dea drumul la căldură în saloane“, a precizat Gabriela Daniş, directorul medical al Spitalului „Elena Beldiman“ din Bârlad. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite