Călătorii vasluieni obligaţi să-şi pună poze pe legitimaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În autobuz sunt valabile doar abonamentele care sunt însoţite de poza titularului
În autobuz sunt valabile doar abonamentele care sunt însoţite de poza titularului

Societatea de transport public a pierdut peste 5.000 de lei în ultimele două luni din cauza celor care împrumutau abonamentele la rude şi prieteni şi îi obligă pe titulari să-şi pună fotografia pe legitimaţie.

Într-o primă fază vor fi schimbate doar abonamentele persoanelor care beneficiază de gratuităţi, urmând ca apoi toate tipurile de abonament să fie însoţite de pozele titularilor. „Taxatoarele au atenţionat posesorii de abonamente de călătorie gratuite să se prezinte la sediul nostru pentru a-şi ridica noile legitimaţii. Preschimbarea este gratuită, iar posesorii trebuie doar să se prezinte cu vechea legitimaţie, o poză de buletin şi un act de identitate“, a explicat Ileana Daniel, directorul Transurb Vaslui.

Ea a adăugat că s-a ajuns la această măsură deoarece s-a constatat că foarte mulţi navetişti foloseau aceste legitimaţii gratuite de călătorie, împrumutându-le de la titularii de drept. „Numai în ultimele două luni, societatea noastră a suferit pierderi de cel puţin 5.000 de lei. Oamenii, în loc să-şi cumpere bilete sau abonamente, împumutau legitimaţiile de călătorie“, a mai precizat Ileana Daniel. Din cei peste 1.800 de beneficiari ai gratuităţilor pe transportul local (pensionari peste 70 de ani, invalizi sau veterani de război), doar 1.500 de vasluieni şi-au schimbat abonamentele.

360.000 de lei de la buget
„E lumea săracă şi nu are bani să ia bilete zilnic. Pe mine nu mă afectează că îmi pun poza pe abonament“, a spus Vasile Crudu, pensionar. Pentru ultimul trimestru al acestui an au fost alocaţi peste 360.000 de lei de la bugetul local, astfel încât elevii sau pensionarii să beneficieze de reducerea cu 50% sau chiar totală a preţului abonamentelor pentru liniile de transport din oraş.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite