Bârlad: Cadrele medicale, tratate cu înjurii de pacienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mulţi dintre pacienţii care ajung la Urgenţe au un comportament inadecvat cu medicii
Mulţi dintre pacienţii care ajung la Urgenţe au un comportament inadecvat cu medicii

Medicii şi asistentele din Bârlad spun că sunt înjurate ca la uşa cortului aproape în fiecare zi de către pacienţi.  

De cele mai multe ori, aburii de alcool îi determină pe bârlădeni să facă scandal când ajung pe patul de spital. De altfel, la Bârlad este o regulă ca în fiecare zi de weekend să ajungă cel puţin trei pacienţi cu agitaţie pshomotorie din cauza consumului excesiv de alcool. Circul nu lipseşte nici în timpul săptămânii.

"În weekendul ce tocmai s-a încheiat, am avut 12 persoane care au ajuns la spital din această cauză", a declarat Gabriela Daniş, directorul medical al Spitalului de Urgenţă "Elena Beldiman" din Bârlad.

Primele victime, ambulanţierii

Cadrele medicale de pe Salvare sunt şi ele nevoite să asculte cuvintele dulci adresate de cei cărora vor să le acorde îngrijiri medicale. "Agresiunile verbale sunt la ordinea zilei la noi. Au intrat în cotidian. În 99% din cazuri, aceste conflicte apar din cauza consumului de alcool", ne-a spus Aurora Popa, şefa Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui.

Chiar dacă sunt făcuţi cu ou şi cu oţet de către unii pacienţi, cadrele medicale nu se înghesuie să îi reclame pe scandalagii la Poliţie. "Avem doar un sigur caz de genul acesta. O plângere împotriva unui bărbat care a lovit persoanalul de pe ambulanţă. Reclamaţii se pot face şi pentru injurii", ne-a spus Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui. Este vorba un bărbat din comuna Coroieşti, care, la sfârşitul lunii august, a luat la pumni personalul de pe ambulanţă şi a stricat aparatură în valoare de câteva mii de euro.

Circul se mută la Urgenţe

"Pentru că situaţiile de acest gen sunt foarte dese, colegii mei preferă, de multe ori, să nu mai facă reclamaţii", explică Aurora Popa

După ce îi iau la trei păzeşti pe ambulanţieri, pacienţii-agresivi îşi varsă năduful şi pe medicii de la secţia Unitate Primiri Urgenţe.

„Noi suntem supuşi în fiecare zi la agresiuni din partea pacienților. Este o meserie periculoasă însă nu avem ce face", spune Marius Radu, doctor la Compartimentul Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului „Elena Beldiman".

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite