CJ Vaslui vrea să asflateze singur DJ 248

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile județene din Vaslui sunt decise să renunţe la proiectul pe care l-au câştigat alături de Consiliul Județean (CJ) Iaşi pentru reabilitarea DJ 248, care leagă cele două județe.

Şefii CJ Vaslui afirmă că în cazul în care în următoarele săptămâni nu se trece la asfaltarea căii de acces, atunci Vasluiul se va retrage din proiect şi demarează asfalatarea pe cont propriu.

Între timp, şefii de la CJ Iaşi evită să anunţe câştigătorul ultimei licitaţii pentru acest drum, care potrivit unor surse din cadrul instituţiei, ar fi o societate din Vaslui, SC Transmir SRL.

Reprezentanţii CJ Vaslui spun că s-au împlinit deja cinci ani de când s-a întocmit proiectul de reabilitare a DJ 248. Potrivit oficialilor vasluieni, vina pentru neasfaltarea drumului se împarte între cel care a organizat licitația, în speță CJ Iași, și cel care a câștigat-o, adică firma din Portugalia care nu a onorat clauzele contractuale.

Pe 11 iulie, reprezentanții comisiei de licitație din Consiliul Județean Iași au deschis ofertele depuse pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a drumului județean Iași-Vaslui. „Personal îmi pare rău că am făcut acest proiect pentru că de trei ani de zile se tot tergiversează lucrurile. Ba nu e bun constructorul, ba nu îndeplineşte normele, ba a fugit din ţară. S-au găsit tot felul de motivaţii pentru a nu se începe lucrările. Dacă aş fi avut acest drum la CJ cred că în primăvara acestui an el ar fi fost reabilitat. Poate măcar la primăvară se va face drumul", a declarat Vasile Mihalachi, președintele CJ Vaslui.

Prin proiectul de reabilitare a DJ 248, sunt prevăzute lucrări de refacerea 37,45 kilometri de drum județean, din care 29,4 kilometri sunt pe teritoriul județului Iași.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite