Bunicii vor să-și facă prieteni pe site-urile de socializare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensionarii învață cum să lucreze pe calculator
Pensionarii învață cum să lucreze pe calculator

Bătrâneii sunt mai mult decât încântaţi de o astfel de iniţiativă şi cred că astfel vor comunica mai uşor cu rudele plecate în străinătate.

La inițiativa conducerii Bibliotecii Judeţene „Nicolae Milescu Spătarul", zeci de vasluieni de vârsta a treia vor putea desluși tainele calclatorului. Anul trecut, prin programul Biblionet (proiect finanțat de Fundaţia Bill şi Melinda Gates) instituţia noastră a fost dotată cu calculatoare moderne. Scopul acestei investiţii era să permită accesul la informaţii a unui număr cât mai mare de persoane. Au trecut pe la noi foarte mulţi elevi şi adolescenţi, dar ne dorim să facem ceva şi pentru cei de vârsta a treia. Ei au trăit într-o epocă în care calculatorul era o necunoscută", a spus Gelu Voicu Bichineţ, directorul Bibliotecii Județene.

Bunicii, nerăbdători să navigheze pe internet

El a adăugat că pe fiecare grupă au fost repartizate câte15 persoane, iar cursurile, gratuite, vor dura o săptămână sau două, în funcţie de cum se vor descurca bunicii. Iar aceștia din urmă nu vor nici în ruptul capului să se facă de rușine în fața profesorilor.

Citește în ADS Vaslui ce au de gând să facă bătrâneii la absolvirea cursurilor. Săptămânalul ADS Vaslui apare joia și poate fi cumpărat de la chioșcurile de difuzare a presei din Vaslui, Bârlad și Huși, la prețul de 0,9 lei.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite