Bulevardul din Vaslui va fi modernizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada este lipsită de asfalt, spre bucuria localnicilor care-şi lasă găinile să mănânce iarba
Strada este lipsită de asfalt, spre bucuria localnicilor care-şi lasă găinile să mănânce iarba

Oameni care au case pe Dimitrie Cantemir sunt împotriva proiectului pentru că, spun ei, tinerii vor face curse de maşini, iar găinile nu se vor mai putea plimba în voie.

Şefii Primăriei Vaslui au anunţat recent că strada Dimitrie Cantemir va intra într-un amplu proces de modernizare. Artera este singura din nomenclatorul stradal al municipiului care poartă titulatura de bulevard. „Această stradă n-a fost niciodată asfaltată, iar atunci când sunt precipitaţii abundente, el devine aproape impracticabil“, ne-a spus viceprimarul Valeriu Caragaţă.

Planurile edililor de modernizare a străzii nu sunt însă şi pe placul celor care locuiesc în zonă. Jenică Spătaru (82 de ani) locuieşte de zeci de ani pe Dimitrie Cantemir. Bătrânul respinge din start ideea asfaltării străzii. „Păi dacă toarnă asfalt acum, toţi o să se întreacă cu maşinile pe aici“, explică Jenică, păşind cu grijă printre găinile care scormonesc în scuarul care despărţea cândva sensurile de mers.

Cu gardul în bulevard
Nici Măndiţa Buhla nu are prea multe cuvinte de laudă la adresa municipalităţii. Femeia locuieşte pe bulevard de peste 60 de ani, iar acum se teme că odată cu începerea lucrărilor de modernizare va fi obligată să-şi mute gardul.

Potrivit schiţelor cadastrale de la Primăria Vaslui, majoritatea localnicilor de pe Dimitrie Cantemir şi-au extins proprietatea cu câţiva metri, astfel că au ocupat şi o bună parte din stradă. Drept dovadă stau şi stâlpii de iluminat, care iniţial se aflau pe trotuar, iar acum sunt poziţionaţi după gardurile locuinţelor din zonă. De asemenea, şi canalizarea trece acum prin curţile oamenilor. „Poate n-ar fi rău că asfaltează strada, dar să nu mă pună să-mi mut gardul. Plus că orătăniile mai mănâncă iarbă. Dacă o să fie ciment, ce fac cu găinile?“, se întreabă Măndiţa Buhla.

Viceprimarul Valeriu Caragaţă a precizat că, deşi lucrările de modernizare erau programate pentru această toamnă, cel mai probabil vor începe în primăvară. „Acum facem studiile de fezabilitate şi umează să stabilim de ce bani avem nevoie. Ar putea fi unele probleme cu cei care au venit mai în faţă cu gardul. Probabil vor trebui să revină pe aliniamentul lor iniţial, însă toate acestea le vom stabili după ce vor fi finalizate toate măsurătorile“, a spus Valeriu Caragaţă.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite