Gropile bârlădene, date în administrarea CNADR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialităţile din Bârlad au aprobat trecerea principalei artere din Bârlad în adminstrarea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri din României (CNADR).

Edilii speră astfel ca Bulevardul Republicii să fie inclus în lista reabilitărilor ce vor fi efectuate în perioada următoare pe DN24.

Săptămâna trecută, CNADR a încheiat contractele de execuţie pentru modenizarea drumului menţionat, de la limita judeţului Galaţi până la Crasna. Chiar dacă acest traseu trece prin municipiul Bârlad, principala arteră din acest oraş a fost scoasă din schemă.

 Investiţia a fost câştigată de firma lui Umbrărescu

„Acest lucru s-a întâmplat pentru că acest traseu a fost trecut în administrarea noastră, lucru care s-a întâmplat în legislatura domnului Doru Gabriel Craus. Noi am mai încercat, în primăvara trecută, să-l trecem în administrarea CNADR, aşa cum ar fi normal să fie, însă nu am reuşit. Sperăm să profităm că DN24 va fi reabilitat şi să reuşim, măcar pe ultima sută de metri, să  includem şi «Republicii» în acest proiect", a spus Constantin Constantinescu, primarul municipiului Bârlad.

CNADR a acordat contractul privind reabilitarea traseului  menţionat firmei SPEDITION UMB SRL, ce aparţine cunoscutului om de afaceri băcăoan Dorinel Umbrărescu. Pe lângă traseul Galaţi-Crasna, va fi modernizat şi DN24B, Crasna - Albiţa.

Costul total al acestei investiţii se ridică la aproape 75 de milioane de lei.

Constantin Constantinescu spune că rebilitarea Bulevardului Republicii, care are 7 kilometri şi care s-a degradat foarte mult în ultima perioadă, ar costa în jur de 20 de milioane de lei. „Bani pentru a face această investiţie din bugetul local nu vor fi niciodată", a încheiat primarul Bârladului.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite