Buldoexcavator confiscat în Vama Albița

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Utilajul a fost confiscat de polițiștii de frontieră
Utilajul a fost confiscat de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră vasluieni au depistat în Vama Albiţa un buldoexcavator a cărui serie de şasiu era falsificată. Moldoveanul care încerca scoaterea acestuia din ţară s-a ales cu dosar penal pentru uz de fals.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița s-a prezentat pentru executarea formalităților de control la frontieră un cetățean din Republica Moldova, conducând un ansamblu de autovehicule format dintr-un autocamion marca Mercedes și semiremorcă marca Berger, pe care se afla un buldoexcavator de culoare galbenă, marca JCB. Cu ocazia controlului de frontieră, polițiștii au constatat că seria de șasiu a buldoexcavatorului prezintă urme de falsificare. „La fața locului s-a prezentat o echipă din cadrul IJPF care a constatat faptul că seria de sasiu poansonată pe buldoexcavatorul marca JCB prezintă urme de falsificare prin intervenție mecanică, fiind repoansonată o altă serie, care să corespundă seriei de șasiu care figura în documentele de însoțire ale transportului", a declarat inspectorul Irina Mirică Gheucă, purtătorul de cuvânt al IJPF Vaslui.

Pe timpul anchetei, bărbatul le-a spus polițiștilor că a cumpărat utilajul de la o societate comercială din județul Iași și nu are cunoștință despre faptul că seria de șasiu este falsificată.

Autovehiculul, în valoare de 100.000, lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor și introdus în parcul auto al IJPF Vaslui. De asemenea, polițiștii de frontieră au contactat reprezentanța JCB România pentru a obține mai multe date cu privire la mijlocul de transport și pentru identificarea acestuia.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite