Borjan multinaţional!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Borjan a făcut un meci bun şi contra Stelei, contribuind la victoria vasluienilor
Borjan a făcut un meci bun şi contra Stelei, contribuind la victoria vasluienilor

Portarul lui FC Vaslui se trage dintr-o familie de sârbi, e născut în Croaţia, şi-a făcut junioratul în Argentina şi Uruguay, joacă pentru naţionala Canadei şi a ajuns în România de la o echipă din Turcia.

„Borjan va fi transferat definitiv. M-a convins şi deja am discutat cu turcii de la Sivasspor pentru achiziţionarea lui", a anunţat patronul Vasluiului, Adrian Porumboiu, după meciul pe care echipa sa l-a câştigat în Ghencea.

O apariţie exotică în lotul galben-verzilor, Milan Borjan a avut un traseu întortocheat în fotbalul de mare performanţă. Goalkeeperul de 24 de ani s-a născut în fosta Iugoslavie, în oraşul Knin, care aparţine Croaţiei, părinţii săi fiind sârbi. După căderea comunismului, familia lui Borjan a emigrat în Canada, stabilindu-se în oraşul Hamilton, din Ontario, acolo unde locuieşte şi acum.

Pentru că  fotbalul din America de Nord nu-i oferea şanse de afirmare, Milan a plecat la 16 ani în Argentina şi a ajuns la juniorii lui Boca Juniors, formaţie pe care avea să o părăsească pentru eterna rivală, River Plate. Între cele două perioade petrecute la marile puteri ale Argentinei, portarul Vasluiului a trecut şi pe Nacional Montevideo, dar uruguayenii au renunţat la serviciile lui.

Aventura sud-americană a lui Milan Borjan s-a terminat la o altă echipă din Buenos Aires, formaţia Quilmes, unde  a stat până la 22 de ani.

Un impresar din ţara natală i-a propus  un contract la Rad Belgrad, echipă la care fotbalistul s-a consacrat. După două sezoane bune, transferul la Sivasspor a fost un pas înainte, însă în campionatul Turciei lucrurile nu au stat tocmai fericit pentru el şi a aşa ajuns în această iarnă la Vaslui, unde  a jucat încă din prima etapă din 2012.

Milan Borjan a acceptat anul trecut să evolueze pentru naţionala Canadei şi are deja şase selecţii pentru nord-americani.  El a fost titular şi în ultima partidă a naţionalei lui, disputată la 29 februarie, contra Armeniei, scor 3-1.

E cel mai înalt portar din Liga I

Milan Borjan are 1,93 metri, iar înălţimea sa îl ajută foarte mult să iasă pe centrări, capitol deficitar la portarii români. Canadianul şi portarul Stelei, Ciprian Tătăruşanu, sunt cei mai înalţi goalkeeperi din Liga I, duelul lor de la distanţă, din meciul direct, fiind câştigat de Borjan. 

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite