Blocurile curcubeu din Vaslui, bătaia de joc a constructorilor FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Blocurile colorate din Vaslui
Blocurile colorate din Vaslui

Cu excepţia câtorva zone din municipiul reşedinţă de judeţ, toate cartierele arată ca un adevărat curcubeu, după ce lucrările de termoizolare ale blocurilor şi apoi de revopsire au colorat imobilele în zeci de culori.

Aspectul blocurilor din Vaslui nu este o noutate, problema fiind adusă în discuţie chiar de primarul Vasile Pavăl, în urmă cu un an. Deşi s-a tras un semnal de alarmă şi s-a trecut chiar şi ameninţările cu amendă, nimeni nu s-a conformat iar blocurile au rămas la fel de colorate.

Concret, primăria a dispus un plan de măsuri care prevedea ca firmele de contrucţie care au efectuat lucrările la blocurile respective să vopsească la exterior şi acele apartamente ale căror proprietari nu au putut, din diferite motive, să şi le izoleze.

„Am rugat asociaţiile de proprietari pentru a aduce la cunoştinţa constructorilor, dar şi a locatarilor dintr-o scară de bloc, că este obligatoriu schimbarea culorii la apartamentele unde nu efectuează izolaţie. Nu voi tolera nicio asemenea abatere, interzic constructorilor să lase în urmă apartamente aiurea! Aceştia vor primi amenzi aspre!" ameninţa în urmă cu un an  primarul Vasile Pavăl.

Nu s-a dat nicio amendă

Această declaraţie nu a fost decât praf aruncat în ochi, ţinând cont că legislaţia nu a permis poliţiştilor locali, cei care aveau sarcina de a da amenzi, să sancţioneze firmele de construcţie. Nu doar constructorii, ci şi proprietarii care aveau pretenţii ca în dreptul apartamentului său să se vadă o anumită culoare erau ameninţaţi cu amenzile.



Vasluienii au păreri împărţite

Părerile vasluienilor sunt împărţite când vine vorba de acest aspect. Unii sunt de acord ca toate blocurile din oraş să aibă acelaşi model de culoare, în timp ce alţii, logic, consideră că acest demers îngrădeşte libertatea cetăţeanului.

„Eu cred că această măsură ar trebui pusă în practică pe cartiere. Adică fiecare cartier să aibă culoarea proprie sau aceeaşi combinaţie de culori la fiecare bloc. E urât, într-adevăr, să vezi zeci de culori pe un singur bloc. E aiurea rău", ne-a spus Diana Mihai, de 33 de ani.

„Nu mi se pare corectă această măsură. Până la urmă nu e oraşul unui singur om şi nici blocurile nu sunt ale lui. Mai mult, în dreptul apartamentului meu, dacă vreau, pot să pun o sută de culori. Adică, fac ce vreau pe banii mei", este de părere Marius Popovici, de 39 de ani.

Intră pe
vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Blocurile colorate din Vaslui
Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite