Blocaj în Vama Albița. Zeci de tiruri așteaptă la graniță de mai bine de o zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste o sută de tiruri stau la coadă pentru a primi Ok-ul să treacă peste Prut, către Republica Moldova, din cauza unei defecțiuni la sistemul informatic.

Coada se întinde pe câțiva kilometri și aseară a ajuns până în satul Râșești, prima localitate de după punctul de trecere al frontierei. Șoferii de tir sunt cu nervii la pământ, mulți dintre ei fiind pe drumuri de câteva zile.

image


„Își bat joc de noi. Nimeni nu vrea să ne spună ce se întâmplă. Eu stau aici de 30 de ore, fără apă, fără mâncare. Nu mai spun de oboseală. Riscăm să fim amendați dacă vom fi controlați, deoarece nu am mai respectat graficele", s-a plâns unul dintre șoferi.

„Totul decurge normal"

Vameșii nu le-au dat nicio explicație tiriștilor. Ei susțin că nu este nicio problemă și că situația e normală. „Nu este nicio problemă în vamă. Sunt câteva tiruri care așteaptă, dar nu este nimic ieșit din comun. Se circulă normal", a replicat Liana Barbu, purtătorul de cuvânt al Direcției Regionale a Vămii Iași.

Coadă și la turiști

Un flux mare de călători este și pe sensul de intrare în țară din Republica Moldova, deoarece basarabenii se întorc la muncă în țările europene. Numai în această lună, numărul persoanelor care au tranzitat prin Vama Albița este de 133.354, ceea ce înseamnă o creștere cu aproximativ 25% față de luna precedentă.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite