Biciclete recondiţionate pentru copiii din satele vasluiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

800 de mijloace de transport ecologice vor fi date în aceste zile în localităţi din judeţele Vaslui, Iaşi, Botoşani şi Suceava prin proiectul "Bicicleta de la ţară pedalează pentru educaţie".

Primarii din 40 de comune ale celor patru judeţe vor primi câte 20 de biciclete care vor fi împărţite şcolilor din localităţi. Acesta vor fi folosite de elevii care au cele mai bune rezultate la învăţătură sau care stau cel mai departe de şcoală.

Proiectul derulat de E-ON şi Asociaţia GreenRevolution îşi propune să contribuie la scăderea ratei absenteismului şcolar şi a numărului de copii care renunţă la şcoală, din cauza distanţei mari între casă şi instituţia de învăţământ şi, totodată, să promoveze bicicleta ca mijloc de transport eficient şi ecologic.

Reprezentanţii E-ON au precizat că proiectul este estimat la 60.000 de euro şi ar putea fi continuat dacă va avea efecte pozitive. La nivelul fiecărei şcoli va fi stabilit un grafic în funcţie de necesităţile celor mai săraci copii cu rezultate bune la învăţătură. Totodată, elevii vor primi şi materiale informative legate de modul în care trebuie să folosească bicicleta în trafic.

Comunele din Moldova au fost alese în funcţie de întinderea şi numărul de locuitori, de elevii înscrişi la şcoală, de numărul de mijloace de transport folosite petnru deplasarea copiilor către unităţile de învăţământ şi de rezultatelor copiilor la învăţătură.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite