Bebeluş de o lună, în stare gravă la spital în urma unei intoxicaţii cu nitriţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bebeluş în vârstă de o lună, din localitatea vasluiană Creţeşti, a ajuns în stare gravă la spital cu intoxicaţie acută cu nitriţi de la apa contaminată pe care mama o folosea la prepararea laptelui praf şi a ceaiului.

Potrivit medicilor Spitalului Municipal Huşi, copilul a suferit intoxicaţia cu nitriţi după ce mama acestuia nu a ţinut cont de recomandarea medicului de familie şi i-a preparat ceai şi lapte praf cu apă dintr-o fântână publică din Creţeşti, scrie Mediafax.

"Copilul a fost adus în stare foarte gravă la spital, fiind cianotic din cauza intoxicaţiei cu nitriţi. S-a procedat imediat la administrarea tratamentului necesar în astfel de cazuri, organismul bebeluşului reacţionând pozitiv. Din păcate, mama micuţului a înţeles cu totul altceva faţă de ceea ce i-a explicat medicul de familie şi a folosit doar apă de la fântâna publică, ceea ce este interzis pentru bebeluşi şi gravide", a declarat, miercuri, medicul pediatru Nicoleta Terzea de la Spitalul Municipal Huşi.

În ultimii doi ani, în judeţul Vaslui, doi bebeluşi au murit în urma unei intoxicaţii cu nitriţi de la apa din fântână cu care le-a fost preparat ceaiul sau laptele de către părinţi.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite