Bârladul s-a lărgit cu 585 de hectare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De-a lungul anilor, 4.000 de familii care locuiesc în cartierele mărginaşe n-au ştiut dacă au buletin de ţăran sau orăşean.

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a consfinţit, luna aceasta, creşterea perimetrului administrativ al municipiului Bârlad cu 585 de hectare. Decizia a fost luată în urma conflictelor pe care le-a avut municipalitatea bârlădeană cu administraţiile din localităţile Perieni, Zorleni şi Griviţa în ceea ce priveşte dreptul de proprietate asupra acestei suprafeţe de teren. Bârladul pierduse teritoriul în urma redistribuirii administrativ-teritoriale din urmă cu 50 de ani, când a fost transformat de comunişti din regiune în municipiu. De atunci, a rămas cu 1.456 de hectare în administrare.

Avantaje pentru oamenii din cartierele mărginaşe
„Este o victorie a noastră împotriva autorităţilor din Vaslui şi a celor din comunele Zorleni, Perieni şi Griviţa. Pe viitor, vom încerca să anexăm teritoriului Bârladului şi alte suprafeţe“, a declarat Constantin Constantinescu, primarul oraşului. De-a lungul anilor, odată cu expansiunea urbană, în marginea Bârladului au apărut mai multe cartiere mărginaşe pe suprafeţe de teren administrate de alte localităţi.

Exemple sunt cartierele Deal II şi Complex Şcolar, acolo unde 4.000 de familii cu buletin de Bârlad au fost nevoite să plătească taxele locale către Primăria Perieni. „Eram ca nişte orăşeni ce locuiam la ţară. Asta pentru că nu mai ştiam dacă stăm în Perieni sau în Bârlad. E bine că s-a rezolvat această problemă“, a spus Robert Deleanu, locuitor în Deal II. Contactat telefonic, primarul comunei Perieni, Alexandru Iacob, a spus că nu comentează decizia ANCPI.

Veşti bune pentru tineri
Constantin Constantinescu a anunţat că decizia statului vine şi în ajutorul tinerilor bârlădeni care solicită de la primărie un loc de casă. „În timpul mandatului meu (n.r. - din 2004 până în prezent) nu am putut acorda decât 70 de locuri de casă tinerilor, deşi au fost în jur de 450 de cereri în acest sens. Acest lucru s-a întâmplat din cauza suprafeţei restrânse pe care o aveam în administrare. De altfel, în ţara noastră,  Bârladul este al doilea oraş, după Bucureşti, ca densitate a populaţiei“, a încheiat primarul Bârladului. 

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite