Bârladul devine şantier din toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bulevardul Republicii care este plin de gropi va fi refăcut în întregime, iar în cartierele Podeni şi Munteni sunt programate lucrări la reţeaua de canalizare. Pentru aceste proiecte, Guvernul a aprobat la sfârşitul săptămânii trecute alocarea a 17 milioane de euro.

Guvernul a decis ca Bulevardul Republicii, principala arteră a Bârladului, să fie inclus în lucrările de modernizare care se efectuează deja pe DN24.
Tronsonul care traversează Bârladul nu a fost iniţial inclus în proiect, deoarece se afla în administrarea autorităţilor locale şi nu a Ministerului Transporturilor. Potrivit Hotărârii de Guvern, după ce lucrările la Bulevardul Republicii vor fi finalizate, acest tronson va trece din nou în administrarea oraşului Bârlad.

Canalizare în Podeni şi Munteni

„Dacă nu am fi avut înţelegere din partea Guvernului şi Bulevardul Republicii nu ar fi fost luat în administrarea Ministerului Transporturilor, noi, de la bugetul local, nu am fi avut niciodată bani pentru a moderniza această şosea“, a declarat Constantin Constantinescu, primarul municipiului Bârlad.
Bulevardul Republicii are o lungime de 7 kilometri şi o suprafaţă de 118.000 de metri pătraţi. Potrivit oficialilor, suma care va fi investită în modernizarea acestui traseu se ridică la 7 milioane de euro. Lucrările vor începe în toamna acestui an.

Tot atunci, autorităţile spun că este programată o altă lucrare de anvergură. Este vorba despre extinderea canalizării menajere şi pluviale din cartierele Podeni şi Munteni. Decizia a fost luată în cadrul aceleiaşi şedinţe de Guvern. Pentru acest proiect, la Bârlad vor ajunge aproximativ 10 milioane de euro. Obişnuiţi cu promisiuni neonorate din partea autorităţilor, locuitorii acestor cartiere spun că nu cred nimic până nu vor vedea muncitorii la treabă.

Investiţiile se vor termina într-un an

„Sper ca aceste promisiuni să aibă şi o finalizare. Ar fi foarte bine dacă s-ar realiza canalizarea pentru că numai noi ştim ce păţim atunci când plouă un pic mai tare. Străzile se umplu de norori şi nu o dată ni s-a întâmplat să rămânem izolaţi“, ne-a spus Costică Mardare, locuitor din Podeni. Potrivit oficialilor, Guvernul României se obligă ca în maximum 12 luni să finalizeze această investiţie.

Un alt proiect care se va  derula în perioada următoare la Bârlad vizează asfaltarea cartierelor mărginaşe. Fondurile necesare, în jur de 15 milioane de euro, vin de la Uniunea Europeană, iar licitaţia va avea loc în perioada următoare. Contractul a fost deja semnat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite