Bârladenii stau pe „uscat” astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SC Aquavas SA a oprit furnizarea apei în tot orașul în intervalul 8-15 pentru efectuarea unor reparații la rețea.  

Bârlădenii care nu și-au făcut rezerve de apă de aseară s-au înghesuit dimineață la pompele din cartiere. Ei sunt nemulțumiți că sistarea apei a devenit o obișnuință în Bârlad. „Cel puțin o dată la două săptămâni rîmânem fără apă. La ce ne mai facem contracte la Aquavas atunci, la ce mai plătim? Nu e corect", ne-a spus Ioan Rotaru de 56 de ani.

Alții dau sfaturi firmei furnizoare de apă pentru a nu mai lăsa orașul pe „uscat". „Să facă reparațiile noaptea Că atunci mai puțini au nevoie de apă. Bine, asta înseamnă ore suplimentare plătite muncitorilor, dar măcar nu ne mai sacrifică pe noi", crede Maricel Popa, 39 de ani.

De astăzi bârlădenii vor plăti în jur de 70 de bani mai mult pentru fiecare metru cub de apă consumat. Reprezentanții Aquavas își justifică decizia pe baza pierderilor din ultimele luni.

„Creșterea se impune pentru a putea acoperi majorările prețurilor la curent electric și gaz. De asemenea, valoarea apei brute a crescut cu 25% și mai dăm și un miliard pe lună pe remedierea avariilor", a spus Vasile Ungureanu, director Aquavas.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite