Bârlădenii beau cea mai scumpă apă din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lună de lună, locuitorii Bârladului sunt nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru apa rece decât oricare locuitor al celorlalte orașe din Moldova. Reprezentanții firmei furnizoare susțin că la Bârlad se cheltuie mai mult cu aducerea și distribuirea apei decât în celelate urbe. Bârlădenii spun că 4,14 lei pe metru cub de apă este bătaie de joc.

Față de celelate orașe din Moldova, bârlădenii dau și cu 1,5 lei mai mult pentru fiecare metru cub de apă. La Iași, de exemplu, un oraș cu un nivel de trai mai ridicat decât cel din Bârlad, apa rece costă în jur de 3 lei cu tot cu TVA. Așa se întâmplă și în celelalte orașe din regiunea noastră, unde sunt prețuri între 2,27 și 3,12 lei. „Noi cheltuim mult mai mult cu aducerea apei decât se cheltuie în celelate orașe. Avem cheltuieli mai mari", ne-a spus Vasile Ungureanu, directorul firmei distribuitoare de apă din Bârlad, SC Aquavas SA.

Va urma o nouă scumpire

 Din luna august pe bârlădeni îi paște o nouă scumpire a apei. „Nu se știe sigur dacă această majorare va fi sau nu. Nu va fi o scumpire ci o adaptare a prețului la nivelul TVA-ului actual. Cum și prețul ziarelor a crescut din cauza creșterii taxei pe valoare adăugată, e normal ca același lucru să se întâmple și cu prețul apei", ne-a replicat Vasile Ungureanu.

Explicațiile reprezentanților Aquavas nu-i încântă pe bârlădeni care spun că mai degrabă s-ar preocupa să furnizeze apă de calitate decât să o scumpească fără rost.

Citește cât costă metrul cub de apă în celelalte orașe din Moldova în:

image
Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite