FOTO Miting împotriva exploatării gazelor de şist, la Bârlad, cu preoţi şi mii de protestatari UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miting împotriva gazelor de şist
Miting împotriva gazelor de şist

Mii de persoane s-au adunat în centrul Bârladului la protestul împotriva extragerii gazelor de şist prin fracţionare hidraulică.

Ora 18.50 Protestul de la Bârlad a luat sfârşit. Potrivit organizatorilor, în centrul oraşului s-au strâns în jur de 5.000 de persoane.

Protest anti-Chevron La Bârlad Protest anti-Chevron La Bârlad Protest anti-Chevron La Bârlad

Dă click pe imagini pentru fotogalerie!

Ora 18.20 Pe scena din faţa Primăriei Bârlad au urcat reprezentanţi ai societăţii civile, oficiali ai Primăriei Bârlad, Consiliului Judeţean Vaslui şi specialişti geologi. Totodată, deputatul Adrian Solomon, cel care l-a ameninţat cu moartea pe premierul Mihai Răzvan Ungureanu, a făcut declaraţii la protest, deşi avea interdicţie de la liderul PSD Victor Ponta. „Să spunem un «Nu» hotărât împotriva acestui proiect să-l audă şi premierul Mihai Răzvan Ungureanu şi Traian Băsescu“, a spus deputatul.

Deputatul Adrian Solomon are interzis la declarații

Ora 17.10 Protopopul de Bârlad, Vasile Lăiu, a cerut protestatarilor să spună "Tatăl nostru" timp în care au bătut clopotele. „Propun să păstrăm un moment de reculegere în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl“, a spus protopopul.

Ora 17.00 Numărul protestatarilor creşte. În jur de 3.000 de persoane sunt în Centrul Civic al Bârladului. Au venit oameni din Constanţa, Galaţi şi Bacău.

Chevron anunţă că nu exploatează gaze de şist în 2012 în Vaslui, ci doar explorează zona

Ora 16.40 La protest sunt numeroşi locuitori ai comunelor limitrofe municipiului Bârlad. Oamenii sunt înarmaţi cu pancarte şi bannere.

Ora 16.30 În jur de 2.000 de persoane sunt adunaţi în faţa Primăriei din Bârlad. Oamenii cântă imnul României şi cer oprirea proiectului companiei Chevron de extragere a gazelor de şist.

Peste 5.000 de bârlădeni au cerut blocarea exploatării gazelor de şist FOTO

Ora 16.00 Oamenii veniţi în marş spre Bârlad din zona Grădinii Publice au fost întâmpinaţi la intrarea în oraş de un sobor de preoţi. Prelaţii au cântat "Hristos a Înviat!" în faţa mulţimii care se îndreaptă spre centrul oraşului.

Ora 15.40 În jur de 400 de persoane au plecat din zona Grădinii Publice într-un marş de protest. Acestora li s-au alăturat 100 de angajaţi de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului veniţi de la Vaslui.

Ora 15.00 Mitingul din 26 aprilie va începe la ora 17.00 şi va avea loc în centrul oraşului, însă va fi precedat de două marşuri care vor pleca simultan din zonele Confecţii şi Grădina Publică.

Grupul de Iniţiativă a Societăţii Civile (GISC) din Bârlad s-a mobilizat mai tare ca niciodată şi cere bârlădenilor să iasă, din nou, în stradă şi să protesteze împotriva extragerii gazelor de şist prin fracţionare hidraulică. 

Referendum pentru extragerea gazelor de şist

„Suntem supăraţi, indignaţi de felul în care suntem trataţi. Am trimis şi proclamaţia de la mitingul anterior, am trimis şi acel tabel cu aproximativ 13.000 de semnături, acum şi aceste petiţii şi nimeni nu bagă în seamă. Stau şi mă întreb dacă noi, bârlădenii, mai suntem cetăţenii României", a declarat Neculai Rotaru, unul dintre liderii GISC Bârlad.

Peste 10.000 de bârlădeni au spus „NU“ exploatării gazelor de şist

Vom reveni cu amănunte

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite