Bârlădenii se pregătesc de un nou miting de amploare anti-Chevron

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miting împotriva gazelor de şist
Miting împotriva gazelor de şist

Joi, 26 aprilie, la Bârlad va avea loc un miting de amploare la care sunt aşteptaţi să participe peste 15.000 de oameni din toate colţurile judeţului şi nu numai.

Grupul de Iniţiativă a Societăţii Civile (GISC) din Bârlad s-a mobilizat mai tare ca niciodată şi cere bârlădenilor să iasă, din nou, în stradă şi să protesteze împotriva extragerii gazelor de şist prin fracţionare hidraulică. Reprezentanţii Grupului au apelat la toate metodele posibile pentru a-i chema pe oameni la miting, începând de la ieşirile în presă şi continuând cu reţele de socializare pe internet. Decizia de a organiza un nou miting a venit după ce niciuna din instituţiie statului (n.r. Preşedinţie, Guvern, Ministerul Mediului) nu au dat, nici acum, un răspuns unor petiţii trimise încă de luna trecută de membrii GISC Bârlad. „Suntem supăraţi, indignaţi de felul în care suntem trataţi. Am trimis şi proclamaţia de la mitingul anterior, am trimis şi acel tabel cu aproximativ 13.000 de semnături, acum şi aceste petiţii şi nimeni nu bagă în seamă. Stau şi mă întreb dacă noi, bârlădenii, mai suntem cetăţenii României", a declarat Neculai Rotaru, unul dintre liderii GISC Bârlad.

Peste 5.000 de bârlădeni au cerut blocarea exploatării gazelor de şist FOTO

Referendum pentru extragerea gazelor de şist

Apel către Asociaţiile de Proprietari

Prin intermediul Primăriei Bârlad, membrii GISC au cerut ajutorul preşedinţilor de asociaţii  pe care i-au rugat să cheme lumea în stradă pe data de 26 aprilie . Mai mult, iniţiatorii acestui miting au umplut cutiile poştale ale bârlădenilor cu fluturaşi, aceasta fiind o altă metodă de a chema populaţia în stradă. „Fac şi eu un apel la dumneavoastră ca pe 26 aprilie să veniţi să manifestăm. Această afacere cu gazele de şist stă în mâinile noastre. Eu spun că singura noastră soluţie e să protestăm", a spus şi primarul Bârladului, Constantin Constantinescu.

Peste 10.000 de bârlădeni au spus „NU“ exploatării gazelor de şist

Chevron anunţă că nu exploatează gaze de şist în 2012 în Vaslui, ci doar explorează zona

Galeria lui FC Vaslui este anti-Chevron

image

Mesajele anti-Chevron au ajuns şi în lumea fotbalului. Membrii „Peluzei Nord", galeria formaţiei FC Vaslui au luat şi ei atitudine împotriva extragerilor gazelor de şist şi au afişat bannere prin intermediul cărora şi-au arătat şi ei nemulţumirea. Spre exemplu, la ultimul meci de acasă al galben-verilor, cel cu CS Mioveni, ultraşii vasluieni au afişat două bannere pe care scria: „Conduşi de mafie, pierdem din patrie! Stop Chevron".

Mitingul din 26 aprilie va începe la ora 17:00 şi va avea loc în centrul oraşului, însă va fi precedat de două marşuri care vor pleca simultan din zonele Confecţii şi Grădina Publică.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite