Bârlădenii îşi creează singuri o sursă de poluare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Canalul deschis ce se află la graniţa cartierului Munteni de restul Bârladului este plin de gunoaie menajere aruncate de către oamenii din zonă. Oamenii îşi creează propria sursă de poluare având parte de înţelegerea Primăriei care nu-i amendează aşa cum prevăd actele normative locale în vigoare

Bârlădenii care ies din zona de blocuri şi intră în cartierul Munteni au parte de o imagine desprinsă parcă din ţările subdevoltate ale lumii. Canalul deschis ce trece prin spatele blocurilor ANL de pe strada Vasile Pârvan este acoperit, de jur împrejur, de scutece, peturi, bălegar şi orice alt gunoi de care locatarii de acolo nu au mai avut nevoie.

image

Oamenii din zonă nu numai că îşi creează astfel propria sursă de poluarea însă se pun şi în pericol. În cazul unor precipitaţii mai puternice, zona devine pasibilă la inundaţii.

Locuitorii se apără şi spun că ei nu au aruncat niciodată gunoaie în canalul deschis. Toţi au dat vina pe vecini!

Primăria nu a dat amenzi

„Am văzut şi eu că zona s-a transformat într-o groapă de gunoi. Dar nu e vina noatră. Nu ştiu să vă dau nume, însă am văzut eu când un locuitor ce stă la vreo două străzi distanţă a venit şi a aruncat gunoaie aici", ne-a spus Marian Grigore, locuitor în Munteni.

Pe cât de paradoxal, pe atât de trist, la un metru de locul amintit zace o pancartă în care se precizează că depozitarea gunoaielor în alte spaţii decât cele special amenajate se sancţionează cu amendă între 200 şi 2500 de lei. Anul acesta nu s-a dat nicio sancţiune însă.

image

„Noi şi în anii trecuţi am mai avut probleme acolo. Din păcate, locuitorii din zonă nu au respectat cerinţele noastre. Anul acesta vom efectua o nouă acţiune de igienizare în acea zonă", a precizat Constantin Niţuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bârlad.

Canalul deschis, o eternă problemă

În urma sesizării „Adevărul de Seară" reprezentanţii Gărzii de Mediu Vaslui au spus că de luni vor veni în control la Bârlad pentru a vedea cum se prezintă acea zonă.

image

„Noi le-am impus (n.r. Primăriei Bârlad) şi anul trecut să strângă mizeria de acolo şi s-au conformat. Problema de acolo e mai veche şi ar trebui o lucrare de reamenajare la acel canal deschis", ne-a spus Adrian Jecu, directorul Gărzii de Mediu. Aceasta a mai precizat că anul trecut instituţia pe care o reprezintă a amendat cu 3.000 de lei Primăria Bârlad pentru aceeaşi problemă.

Canalul deschis amintit serveşte la colectarea apei menajere şi are o intindere de peste doi kilometri.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite