Bârlădean în mijlocul revoltelor din Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriel Ştefănescu (27 de ani) a plecat vara aceasta să muncească în capitala Angliei, chiar înainte ca violenţele să dea peste cap viaţa londonezilor. Tânărul munceşte la o staţie de metrou împreună cu alţi doi prieteni, originari tot din oraşul rulmenţilor.

Gabriel Ştefănescu povesteşte că este zilnic martor la scenele de violenţă care se petrec în capitala Regatului Unit. Tânărul lucrează la una dintre cele mai aglomerate staţii de metrou din Londra şi spune că stă cu frica-n sân în fiecare minut petrecut la serviciu din cauza huliganilor londonezi.
El povesteşte că, împreună cu ceilalţi colegi de muncă, a fost la un pas să fie linşat de către protestatarii englezi.

Adolescenţi sub 18 ani, printre protestatari

„Eu lucrez de noapte la această staţie de metrou. Locul de muncă se află în apropierea unui mall foarte mare, Westfield. În urma cu câteva seri, când plecam la serviciu, am dat nas în nas cu protestatarii. Norocul nostru a fost că şeful fusese sunat de Poliţie înainte şi ne-a zis să fim atenţi să nu intrăm în staţie. Nu ştiu ce s-ar fi întâmplat dacă am fi intrat“, a spus Gabriel Ştefănescu.

Acesta a mai precizat că cei mai mulţi dintre huligani erau tineri, înarmaţi cu obiecte contondente sau pirotehnice. „În locul în care muncesc eu, poliţiştii stau din doi în doi metri. Au împânzit zona tocmai pentru a evita apariţia altor incidente. Chiar şi aşa, situaţia nu este deloc roz. Oricând pot apărea incidente. Sper ca lucrurile să se calmeze în cel mai scurt timp, pentru că şi eu şi restul colegilor stăm cu frica-n sân din această cauză“, a afirmat Ştefănescu, adăugând că foarte mulţi dintre cei care fac scandal pe străzi sunt adolescenţi care nu au ajuns încă la vârsta majoratului.

Nu vrea să se întoarcă în România

„Am rămas surprins când am văzut cât de violenţi pot fi nişte copii. Aruncau cu pietre sau dădeau foc în stânga şi-n dreapta“, a mai spus bârlădeanul. Chiar dacă în prezent munca sa este mai periculoasă decât s-ar fi aşteptat, tânărul spune că nici nu se gândeşte să se întoarcă în ţară. Asta din cauza salariilor foarte mici de la noi.

Până să plece la muncă în Londra, Gabriel Ştefănescu a fost cameraman la o televiziune locală. „Merg în continuare, nu am ce face. Oricum, până la urma situaţia se va calma. Sper ca acest lucru să se întâmple cât mai devreme“, a încheiat Ştefănescu.
Incidentele din Anglia au pornit în urmă cu câteva săptămâni, până în prezent fiind cinci persoane decedate şi alte câteva sute rănite. 1.500 de huligani, participanţi la revolte, au fost arestaţi de către poliţiştii englezi.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite