Bârlad: Milioane de lei, îngropate în cârpeli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii trebuie să circule cu mare atenţie prin oraş, pentru a nu cădea în capcane
Şoferii trebuie să circule cu mare atenţie prin oraş, pentru a nu cădea în capcane

Şoferii bârlădeni se plâng de şoselele ciuruite pe care sunt nevoiţi să circule şi spun că s-au săturat să-şi repare maşinile din cauza drumarilor care fac lucrări de proastă calitate.

Pentru a putea circula pe cele mai multe dintre străzile Bârladului, şoferii trebuie să aibă nervi de oţel. Drumurile-şvaiţer îi obligă pe cei care tranzitează oraşul să stea cu ochii în patru pentru a nu-şi distruge maşinile în gropile din asfalt. În cele mai multe situaţii, în oraş nu se poate circula „mai sus“ de treapta a doua de viteză. Situaţia durează de ani buni şi nu a fost remediată nici în urma recentei investiţii realizate de Primărie.

S-au investit 5 milioane de lei

„Mi-am dus maşina în service de trei ori numai în ultimele trei luni. E jale ceea ce se întâmplă pe drumurile noastre. Ştiu doar să ne ceară tot felul de taxe, însă când vine vorba să facă ceva şi pentru noi, se fac că plouă“, a spus Marian Ghiţă, taximetrist.

„Nimeni nu se gândeşte la noi că ne stricăm maşinile pe drumurile astea. Ar trebui să forţăm autorităţile să ne deconteze fiecare reparaţie pe care o facem la vehicul din cauza şoselelor proaste“, crede şi Cornel Dragomir, de 39 de ani. Autorităţile bârlădene au încercat, pe tot parcursul verii, să mai cârpească nenumăratele cratere care s-au ivit în asfat. Cele mai multe plombe turnate în bitum s-au „cariat“ la loc.

De câte ori se pune în discuţie problema drumurilor, edilii au, invariabil, acelaşi răspuns. „Nu sunt bani pentru a reamenaja străzile de la zero. Pe Republicii (n.r. - bulevardul ce traversează oraşul), perioada de garanţie a covorului asfaltic este expirat de mult“, spune Constantin Constantinescu, primarul Bârladului. Doar pentru plombările străzilor, în 2010 municipalitatea a alocat un buget de 5 milioane de lei.

Speranţe pentru şoseaua principală

În ciuda răspunsului edilului-şef, Bulevardul Republicii, cel care traversează Bârladul dintr-o parte în cealaltă, ar putea fi reabilitat de la zero, chiar din lunile viitoare, cu fonduri guvernamentale. Traseul este cuprins într-un proiect de investiţii al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România ce îşi propune să reabiliteze DN24 pe rutele Galaţi-Vaslui-Crasna şi Crasna Albiţa.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite