Bârlad: Blocurile de lângă Forțele de Muncă, transformate în wc-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asistaţii social şi şomerii din localităţile arondate Bârladului vin şi de la miezul nopţii pentru a prinde un loc în faţă la ghişeuri. Când îi păleşte ceasul rău, oamenii sunt nevoiţi să-şi facă nevoile pe unde pot, în lipsa unui grup sanitar special amenajat.

Bârlădenii care locuiesc în blocurile vecine cu sediul local al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) se plâng că imobilele în care stau s-au transformat în toalete. Ei spun că au parte de episoade jenante, când sunt nevoiţi să-i vadă pe asistaţii social sau pe şomeri făcându-şi nevoile în scările în care locuiesc. Aceştia din urmă se plâng că nu au un loc special amenajat în care să poată merge şi, de nevoie, îngroapă bunul simţ în scările de bloc.

 

Primăria spune că nu are ce face

„E de-a dreptul revoltător ceea se întâmplă. În fiecare dimineaţă suntem nevoiţi să spălăm mizeria ce este lăsată în urmă de către aceşti oameni. Eu îi înţeleg că nu au unde să meargă, dar noi ce vină avem?" se întreabă Maria Cristea locatară în blocul 5 de pe bulevardul Epureanu. Femeia ne-a mai spus că, împreună cu vecinii de scară, a făcut o petiţie către Primăria Bârlad, dar că problema a rămas în continuare fără rezolvare. „Dacă nu se face nimic în acest sens, suntem hotărâţi să mergem la prefect şi la ministrul Sănătăţii. Nu se mai poate aşa ceva", a mai completat Maria Cristea.

Reprezentanţii Primăriei Bârlad confirmă că au avut o discuţie cu locatarii de pe Epureanu, dar spun că nu au cum să le rezolve problema. „Într-adevăr, a fost o sesizarea din partea oamenilor de la acele blocuri. Este obligaţia celor de la AJOFM pentru a asigura grupuri sanitare, nu a noastră", ne-a spus Constantin Niţuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bârlad.

Mai multe detalii în ediția tipărită a ziarului Adevărul de Seară Vaslui

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite