Bârlad: Anchetă/ Contrabandist de ţigări: “N-am eu treabă cu Poliţia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Amar (centru) este unul dintre cei care vând ţigări "la negru"
Mihai Amar (centru) este unul dintre cei care vând ţigări "la negru"

Comercianţii de ţigări ilegale s-au înmulţit în ultima perioadă ca ciupercile după ploaie. Vânzătorii ambulanţi n-au frică de poliţişti şi încearcă să-şi atragă clienţii în zonele aglomerate.

Contrabandiştii bârlădeni şi-au aşezat cuibul pe traseul Gară - Piaţa "9 Mai". Stau grupuleţe şi şoptesc la urechea fiecărui trecător că au ţigări de vânzare. Oferta este variată, de la ţigări "bune" - ca Winston, Kent sau Monte Carlo, până la clasicile Plugaru, aduse din Republica Moldova.

Reporterul "Adevărul de Seară" a stat de vorbă cu un comeciant din piaţă, încercând să cumpere 100 de pachete de ţigări. Când a auzit că e vorba de o cantitate atât de mare, contrabandistul s-a arătat dispus să mai negocieze la preţ.

Fără frică de Poliţie

"Dacă vrei să cumperi atâtea, îţi mai las cinci mii (n.r. lei vechi) din preţ. Ţi le dau pe alea cu filtru la 7,5lei , iar Plugaru la 5 lei. Le vrei acum, că dacă da, luăm un taxi, mergem la locul unde le ţin şi ţi le dau pe loc? Dacă nu, îţi dau numărul meu de telefon, mă suni şi rezolvăm fără probleme ", ne-a spus comerciantul, care s-a recomandat Mihai Amar (foto).

Întrebat dacă nu îi e frică de oamenii legii, Amar a replicat dur: "Nu vorbim de asta acum, n-am eu treabă cu poliţiştii!". Alături de acesta, de dimineaţă şi până la amiază, erau mai multe persoane de etnie rromă care aveau aceeaşi ocupaţie.

La câţiva zeci de metri distanţă, pe strada Ana Ipătescu, acelaşi scenariu: de-o parte şi de alta a drumului stăteau proptite două tinere de etnie rromă care informau trecătorii că au ţigări de vânzare.

Citeşte în "Adevărul de Seară" de mâine ce măsuri au luat oamenii legii în ceea ce priveşte contrabanda cu ţigări.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite