Bâlciul şi prostul gust au pus stăpânire pe oraşul rulmenţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căruţe cu cai lângă bolizi de zeci de mii de euro, praf, manele şi cerşetori s-au strâns într-un singur loc. Toate acestea pot fi găsite în aceste zile în zona Obor din Bârlad,  unde se organizează tradiţionalul bâlci anual.

Dacă la orele dimineţii tragi cu puşca după amatorii de distracţie, spre seară puhoiul de lume se deplasează în zona Obor, situată în partea de nord a Bârladului.
Locuitorii nu sunt pretenţioşi. Ignoră gunoaiele aruncate de concitadini, la fel cum sunt nepăsători la bălegarul şi paiele care înconjoară iujurile pestriţe. Nu la fel de calmi sunt şi bârlădenii care locuiesc în acea zonă. Asta pentru că, noapte de noapte, manelele date la maximum nu-i lasă să doarmă.

Chirii la fel ca anul trecut

„Azi-noapte (n. r. - duminică noaptea) a cântat muzica până la ora 12.00. Eu înţeleg că bâlciul e tradiţional, însă nu mi se parte corect ca noi să fim asurziţi în modul ăsta", ne-a spus Ionut Dragu, bârlădean. În fiecare seară, după ce bârlădenii pleacă de la bâlci, pot fi zărite mormane de gunoaie de jur împrejur. Şi asta nu doar din cauza lipsei de bun simţ, ci şi din pricina proastei organizări. Nu există niciun coş în care trecătorii să arunce deşeurile.
Chiar dacă bâlciul de anul acesta se dovedeşte a fi un eveniment de prost gust, organizatorii speră ca, la fel ca anul trecut, să scoată profituri frumuşele de pe urma comercianţilor care au închiriat spaţii.

„La fel ca şi anul trecut, preţul de închiriere a spaţiilor comerciale va fi de 8 lei pe metrul pătrat, pe zi", ne-a spus Vasile Ciochină, şeful Direcţiei de Administrare a Pieţelor, Parcărilor şi Cimitirelor din cadrul Primăriei Bârlad. Anul trecut, autorităţile locale au încasat din chirii în jur de 200.000 de lei. Şi pentru că unde e lume multă există şi riscul de producere a unor infracţiuni şi oamenii legii vor fi vigilenţi în această perioadă.

40 de poliţişti în misiune

Până pe 28 august, când bâlciul ia sfârşit, poliţiştii bârlădeni vor organiza acţiuni pentru prevenirea infracţiunilor. Raziile vor fi realizate de poliţişti, poliţişti locali şi jandarmi, care vor organiza echipaje mixte pentru a-i prinde pe hoţi.

„Pe lângă acţiunile în sistem integrat ce vor fi organizate în această perioadă în colaborare cu poliţiştii locali şi cu jandarmii, poliţiştii bârlădeni vor participa şi la acţiuni de control cu alte instituţii, cum ar fi Garda Financiară sau Direcţia de Sănătate Publică", ne-a spus Loredana David, responsabil mass-media în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui. Aceasta a precizat că, pentru această săptămână, 40 de agenţi vor fi angrenaţi în prevenirea infracţiunilor de la bâlci.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite