Bârlad: Cea mai ghinionistă absolventă dă Bac-ul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerei i-au lipsit câteva sutimi pentru a promova Bacalaureatul. După ce a învăţat toată vara, crede că examenul nu-i va mai pune probleme.

Gina Dorofte este, probabil, cea mai ghinionistă absolventă de liceu după prima sesiune a examenului de Bacalaureat. Fata a ratat diploma „la mustaţă“, obţinând 5,91 în sesiunea de vară. Nici după ce a depus contestaţie nu a fost ocolită de ghinion.

A primit încă 45 de sutimi de la a doua comisie de evaluare. Prea puţin însă pentru că regulamentul spune că, pentru a se modifica nota iniţială, trebuie să fie o diferenţă de minimum 50 de sutimi la a doua corectare.

„Am învăţat câte două ore pe zi“

Pentru a obţine patalamaua mult visată, Gina trebuie să ia măcar 5,10 după proba la limba şi literatura română de azi-dimineaţă. Absolventa spune că a studiat destul de mult pe timpul verii şi că este încrezătoare că va lua notă de trecere.

„Am învăţat cam două ore pe zi. Ghinionul după prima sesiune m-a ambiţionat şi mai tare şi am încredere că după această sesiune voi obţine, în sfârşit, diploma de Bac“, ne-a spus Gina Dorofte.

Ea îşi va afla nota duminică, 5 septembrie, atunci când la avizierele fiecărei unităţi vor fi afişate rezultatele. Mâine dimineaţă va avea loc proba scrisă la proba obligatorie a profilului, iar poimâine elevii vor primi subiectele la proba pe care şi-au ales-o din aria curiculară a profilului pe care l-au urmat.

Probele de competenţe, fără probleme

Spre deosebire de prima sesiune, când şefii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vaslui au fost nevoiţi să completeze numărul de supraveghetori cu profesori din alte localităţi, de această dată n-au mai fost probleme de acest gen. Nici probele la competenţe, desfăşurate săptămâna trecută, n-au provocat niciun fel de neplăceri.

„Totul s-a desfăşurat normal şi ne aşteptăm ca acelaşi lucru să se întâmple şi în această săptămână, când elevii vor susţine probele scrise“, ne-a spus Mihaela Cososchi, inspector general al IŞJ Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite