ŞOCANT Bârlad: „Fata mea a fost drogată şi pusă să facă videochat“ (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lenuţa Lupu, mama unei fete de 14 ani din Bârlad i-a pus pe jar pe poliţişti după ce a declarat că fiica sa a fost forţată să facă videochat. În urma sesizării făcute de către bârlădeancă oamenii legii au deschis o anchetă pentru a se verifica veridicitatea declaraţiilo.

Scandalul a început după ce Andreea Lupu, o fata de doar 14 ani, a ajuns duminică seară în stare gravă la Spitalul de copii „Sfântul Nicolae" din Bârlad. Medicii care au îngrijit-o au diagnosticat-o pe tânără cu lipotimie şi tulburări de comportament. „Ea ne-a spus că a consumat Pure by magic (n.r. substanţe etnobotanice). Din păcate noi nu avem probe prin care să demonstrăm exact ce substanţe au fost consumate şi trebuie să ne bazăm pe declaraţia pacientului sau a rudelor", a spus Eva Cojocaru, medic pediatru la Spitalul de copii din Bârlad.

Poliţiştii au demarat o anchetă

Lenuţa Lupu, mama adolescentei, declară că problema fiicei sale a început după ce a intrat într-un anturaj dubios. Femeia a declarat ca Alexandra, împreună cu mai multe fete minore din oraş sunt sechestrate de către unul din membrii clanului ţigănesc Dura, arhicunoscuţi în Bârlad pentru diferite infracţiuni.

„Fata mi-a zis că a început cu droguri legale şi că acum a ajuns la haşiş. Eu am fost plecată în Italia şi când am venit am aflat totul. Sunt şase fete care sunt ţinute într-un apartament de un individ Stelică din clanul Dura. L-am implorat de atâtea ori să-mi lase copilul în pace însă nu a vrut. Se duc în apartamentul acela şi stau câte un weekend întreg timp în care fac videochat", a spus Lenuţa Lupu.

Pe baza declaraţiei femeii oamenii legii au demarat o anchetă. „Cazul a fost preluat de către poliţiştii de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate urmând a se verifica dacă acuzaţiile aduse de femeie pot fi verificate", ne-a spus Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui.

 Trei dependenţi de droguri în doar un weekend

Alexandra este acum internată la secţia de Neurologie al spitalului bârlădean, fiind în afara oricărui pericol.

Cazul ei nu este singular. Tot weekendul trecut alţi doi băieţi, de 14, respectiv 18 ani au ajuns la spital în stare gravă după ce au consumat substanţe etnobotanice sau droguri. Asta cu toate că, în Bârlad, funcţionarea magazinelor care comercializează astfel de produse este interzisă de la sfârşitul anului trecut.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite