Avocat cu alcoolemie de comă prins la volan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocatul Dragoş Apostol s-a liniştit după intervenţia poliţiştilor
Avocatul Dragoş Apostol s-a liniştit după intervenţia poliţiştilor

Dragoş Apostol (42 de ani), unul dintre cei mai cunoscuți apărători din Vaslui, a fost prins de polițiștii de la Serviciul Rutier în timp ce conducea maşina sub influența băuturilor alcoolice.

Avocatul Dragoş Apostol a ajuns în atenţia mass-media şi a superiorilor după ce a băut peste măsură şi s-a suit la volan. Adus la spital pentru probe biologice, avocatul a început să se dea în spectacol. A fost nevoie de trei poliţişti pentru a-l potoli.

„A fost adus un şofer în stare de ebrietate, care avea o alcoolemie de 1,57 pe alcooltest. I s-au luat probe aşa cum cer protocoalele şi aşteptăm rezultatele. Este o valoare foarte mare. Era un pericol atât pentru sine, cât şi pentru cei din jur. A  prezentat şi tulburări de comportament“, a declarat doctorul Lelia Croitoru, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui. Poliţiştii i-au deschis lui Dragoş Apostol un dosar de cercetare penală şi i-au suspendat permisul de conducere până la soluţionarea cauzei.

Caz cu repetiţie la vaslui
Un alt apărător din Vaslui care a intrat în atenţia opiniei publice din cauza alcoolului este Bogdan Emilian Veselu. În luna aprilie a acestui an, el a fost găsit de reporterii „Adevărul“ dormind pe holurile Judecătoriei Vaslui, în stare avansată de ebrietate.

Scena s-a petrecut ziua în amiaza mare, în jurul orei 13.00. Cei care au călcat pragul Judecătoriei au rămas uimiţi când l-au văzut pe avocatul Emilian Bogdan Veselu dormind pe un scaun, fără ca nimeni să îl deranjeze.

Doar jandarmii care păzeau instituţia s-au arătat atunci iritaţi de faptul că reporterii voiau să îl fotografieze. După aproape 20 de minute, jandarmii l-au trezit pe avocat, care nici nu putea deschide gura de beat ce era. Întrebat dacă îi este rău, Emilian Veselu a refuzat să stea de vorbă cu jurnaliştii şi s-a dus pe şapte cărări în camera avocaţilor.

Avocatul Dascălu va fi cercetat de superiori
Dacă avocatul  Bogdan Veselu a scăpat de sancţiunile Baroului Vaslui, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre  Dragoş Apostol. „Vom discuta cazul în Consiliul Baroului. În funcţie de rezultatele anchetei, vom înainta o propunere către Comisia de Disciplină. În funcţie de gravitate, riscă un avertisment, o suspendare sau chiar excluderea din Barou“, a precizat Petru Blăniţă, decanul Baroului Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite