Avertizare de ninsori, până marţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cod portocaliu de ninsori abundente şi intesificări ale vântului în Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei
Cod portocaliu de ninsori abundente şi intesificări ale vântului în Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de cod portocaliu de ninsori pentru mai multe judeţe din ţară.

Temperaturile maxime diurne se vor situa azi între -17 (în nordul Moldovei) şi plus 1 grad Celsius (pe litoral).

În seara asta, la ora 18.00, în sud-vestul ţării intră în vigoare codul portocaliu de ninsori abundente. Este vorba de judeţele: Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Olt şi Vâlcea. Este valabil până luni, ora 12.00.

În aceste zone vom avea vânt cu viteze de până la 55 de kilometri pe oră, iar stratul de zăpadă va depăşi local 30 de centimetri, avertizează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Pentru acelaşi interval va fi cod galben de ninsoare şi viscol în toată Muntenia şi în judeţele Galaţi, Vrancea, Covasna, Timiş şi în zonele de munte din judeţele Braşov şi Sibiu.

Lucrurile se înrăutăţesc luni. Meteorologii au emis avertizarea de cod portocaliu pentru o suprafaţă extinsă, numărul judeţelor vizate creşte de la 6, câte sunt cu cod portrocaliu pentru ziua de luni, la 20, adică toată jumătatea de sud a României.

Avertizarea este valabilă între luni ora 12.00 şi marţi ora 02.00.
Va ninge abundent, vântul va ajunge la 55 de kilometri pe oră. Stratul de zăpadă poate depăşi local şi 50 de centimetri.

Judeţele Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Alba, Hunedoara şi Timiş va fi cod galben de ninsori, tot între luni ora 12.00 şi marţi 02.00.

Marţi, rămân în cod portocaliu doar judeţele din sud-estul ţării. Codul portocaliu expiră în aceste zone marţi la ora 14.00.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite