Avalanşă de pensionări anticipate la CJP Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa Judeţeană de Pensii Vaslui
Casa Judeţeană de Pensii Vaslui

Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Vaslui este asaltată de oameni care îşi depun dosarele pentru pensionare anticipată.

În urma tăierii salariilor bugetarilor şi odată cu noua lege a pensiilor, oamenii preferă să se pensioneze înainte de a împlini vârsta legală. Solicitările cele mai multe pentru pensie anticipată au fost depuse de angajaţii instituţiilor care au avut prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă acordarea de salarii compensatorii. Fără niciun venit dar plini de datorii, sute de vasluieni aleg să se pensioneze anticipat parţial. În baza de date a a Casei Judeţene de Pensii (CJP), din cele peste 1.700 de dosare de pensionare anticipate parţial, aproape jumătate au fost înregistrate în acest an.

„Cumulate de la începutul acestui an, avem până la acestă dată un număr de 520 de cereri pentru pensionare anticipată şi anticipată parţial. Predomină cele din din ultima categorie", a precizat Marius Arcăleanu, director coordonator CJP Vaslui.

Persoanele care solicită pensia anticipată parţial primesc o penalizare de maxim 45% dacă vor acest drept cu cinci ani înainte de îndeplinirea condiţiilor pentru limita de vârstă. Vârsta minimă la care se poate solicita pensionarea anticipată în acest moment este 55 de ani la femei şi 60 de ani la bărbaţi.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite