Autorităţile au suspendat 92% din dosarele de ajutor social verificate în iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma cercetărilor efectuate de către autorităţi, 92 % din cele 3.326 de dosare de ajutor social verificate în luna iulie la nivelul judeţului Vaslui au fost suspendate sau au încetat definitiv de la plată. Controalele au scos la iveală faptul că  primăriile acordă ilegal venitul minim garantat către diverse persoane.

Conform raportului Prefecturii Vaslui, 3.055 dosare de ajutor social din cele 3.336 verificate în ultima lună de o comisiei special constituită pentru această activitate au fost găsite cu diverse nereguli. În cazul a şapte primării din cele 47 controlate s-a dispus încetarea plăţii pentru toate dosarele aflate în evidenţele autorităţilor locale, în unele cazuri, cum este Primăria Iana, fiind vorba de 731 de dosare.

„În majoritatea cazurilor, primăriile nu au mai făcut niciun fel de anchetă socială la domiciliile beneficiarilor, deşi aveau obligaţia ca, odată la şase luni, să reactualizeze datele din aceste dosare. Este inadmisibil ca la nivelul judeţului să avem peste 12.300 de familii care primesc acest ajutor social dat de către stat, când majoritatea beneficiarilor sunt apţi de muncă. Trebuie făcută o reevaluare a tuturor acestor dosare şi identificaţi toţi cei care nu îndeplinesc condiţiile Legii 416/2001 privind venitul minim garantat", a declarat, marţi, Ciprian Iftimoaei, subprefectul judeţului Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite