Autorităţile i-au ţinut în frig pe vasluieni de 1 decembrie FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oficialităţile, şi nu numai, au depus coroane la Monumentul Independenţei
Oficialităţile, şi nu numai, au depus coroane la Monumentul Independenţei

Deşi afară erau cu doar două grade în plus peste limita de îngheţ, vasluienii au dorit să arate că sunt români şi nu au ratat evenimentele organizate de autorităţile locale cu ocazia zilei de 1 decembrie.

Prezenţi la Monumentul Independenţei de lângă Judecătoria Vaslui la ora 09:30, ora programată pentru a începe activităţile dedicate Zilei Naţiopnale a României, sute de vasluieni au fost nevoiţi să îndure frigul de afară aproape o oră în plus, deoarece autorităţile locale au uitat ce înseamnă semnificaţia cuvântului „punctualitate".

Cei mai nerăbdători şi mai cuminţi au fost copiii, care au primit steguleţe de la angajaţii Primăriei pentru a răbda, alături de părinţi sau bunici, temperaturii extrem de scăzute de afară.

Copiii au fluturat steguleţe de 1 decembrie

Copiii au primit steguleţe de la organizatori

Evenimentele au debutat la ora 10:15, cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor format din opt preoţi, după care a urmat depunerea de coroane.

image

Depunerea de coroane a avut loc la Monumentul Independenţei

Manifestările de dimineaţă dedicate Zilei României s-au încheiat cu o paradă militară formată din plutoane ale Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi Poliţiei Locale.

Defilarea militară

Dă click pe poze pentru a vedea mai multe imagini de la parada militară

De la ora 17.00, vasluienii sunt invitaţi la un spectacol folcloric, la Casa de Cultură „Constantin Tănase". „Va fi un spectacol de înaltă ţinută, în care îşi vor demonstra măiestria cei 80 de membri ai Ansamblului «Joc», din Republica Moldova", a spus Lucian Onciu, unul dintre organizatori. În deschiderea spectacolului va avea loc un scurt recital al Fanfarei de la Valea Mare şi vor evolua interpreta Ştefania Puşcaciu şi Ansamblul „Hora Vasluiului", format din liceeni din Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite