Atenţie la hoţii de locuinţe! O vedetă locală din Vaslui a rămas fără bijuterii de 8.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Binecunoscuta interpretă de muzică etno din Vaslui, Nadia Duluman, a fost prădată de hoţi de aproape toate bijuteriile de aur din casă, prejudiciul ridicându-se la suma de 8.000 de lei.

Potrivit artistei, totul s-a întâmplat zilele trecue, în timp ce ea era în străinătate, acolo unde îşi petrecea concediul.

„Tot aurul îl ţineam într-o cutiuţă. E clar că e cineva care ştia unde îmi ţin bijuteriile. Am anunţat Poliţia şi sper să îl prindem cât mai repede", ne-a declarat artista.

Peste 200 de furturi din locuinţe în primele şase luni

Poliţiştii vasluieni au demarat, deja, o anchetă şi încearcă să îl găsească pe autor. O primă măsură luată a fost aceea de a verifica toate casele de amanet din oraş pentru a vedea dacă nu cumva bijuteriile au fost vândute.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui, în primele şase luni din acest an, au fost sesizate 260 de furturi din locuinţe, 155 dintre acestea având loc în mediul rural.

Acesta a fost şi motivul pentru care oamenii legii au demarat o campanie la nivel de judeţ în luna august, intitulată „Măsurile de siguranţă ţin hoţii la distanţă", tocmai pentru a-i ajuta pe cetăţeni să îşi protejeze locuinţele şi bunurile.

Această campanie își mai propune să determine proprietarii de locuințe din mediul rural să respecte cele mai elementare reguli de siguranță a locuinței cum ar fi de exemplu să-și asigure corespunzător ușile și ferestrele chiar dacă efectuează diferite munci agricole în curtea sau grădina locuinței", a declarat Mihaela Straub, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui", a declarat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Recomandările Poliţiei

IPJ Vaslui recomandă cetățenilor din mediul rural, dacă pleacă de acasă într-un loc mai îndepărtat al curții sau într-un loc zgomotos să se asigure că au închis ușile și ferestrele case și ale anexelor, să nu pună cheile pe tocurile ușilor sau ferestrelor, să întărească tocul ușii în zona sistemelor de asigurare cu o armătură metalică (platband, cornier) ușa de acces să fie asigurată cu două încuietori, pe timp de noapte să asigure o bună iluminare a locuinței, să nu permită accesul în curte sau în casă a persoanelor necunoscute sau a celor care oferă spre vânzare bunuri, simulează stări de rău sau caută munci sezoniere. În aceste cazuri, ceățenii trebuie să rețină cât mai multe din semnalmentele acestor persoane, eventual numărul de înmatriculare de la autovehiculul cu care se deplasează.

Intră pe
vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite