Atenţie la cumpărăturile de Paşte! Iată câteva sfaturi utile primite de la Protecţia Consumatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasluienii au intrat în febra cumpărăturilor pentru sărbătorile de Paşti şi au luat cu asalt magazinele şi pieţele. Reprezentanţii Protecţiei Consumatorului atrag atenţia cumpărătorilor să acorde un interes mai mare pentru produsele pe care le achiziţionează pentru a nu întâmpina neplăceri în zilele de sărbătoare.

În această perioadă, pe piaţă este oferită o mare diversitate de produse specifice sărbătorilor pascale. Comisarii „Protecţiei consumatorului" recomandă atenţie sporită la achiziţionarea acestora şi la preţurile afişate ale produselor care pot fi diferite de cele încasate. În situaţia în care produsul achiziţionat nu corespunde calitativ consumatorii să se adreseze Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC).

 „Perioada aceasta este o perioadă mai activă din punct de vedere al cumpărăturilor şi noi avem o activitate mai intensă. Verificăm în fiecare zi pieţele din tot judeţul. Supraveghem locurile în care sunt vânduţi miei pentru a evita ca vasluienii să cumpere animale care nu au autorizaţie sanitar-veterinară", ne-a spus Liviu Cain, directorul CJPC Vaslui.

La achiziţia unui produs alimentar, consumatorul trebuie să cumpere numai din locuri autorizate şi să evite cumpărarea produselor expuse spre vânzare pe trotuare, în portbagajele autoturismelor, chiar dacă preţul oferit reprezintă „un chilipir" pentru cumpărător, recomandă inspectorii de la CJPC.

 Recomand consumatorilor să nu cumpere miei gata jupuiţi, de la persoane care stau pe la colţuri, să cumpere doar din boxele autorizate, să achiziţioneze ouă din unităţile care sunt specializate în acest domeniu. Dacă observă anumite modificările la produsele cumpărate, să ne sesizeze. Numărul nostru îl găsesc în orice magazin şi pot apela la orice oră de zi şi de noapte. În anii trecuţi am avut mici incidente în această perioadă a sărbătorilor de Paşte, dar sperăm ca în acest an să nu mai existe şi totul să decurgă normal pentru ca cetăţenii să aibă un Paşte sănătos, fericit şi cu tot ce îşi doresc în perioada respectivă", a mai adăugat Liviu Cain.

Pentru a preîntâmpina aceste „necazuri", iată câteva reguli obligatorii de vânzare a produselor alimentare tradiţionale: cozonaci, prăjituri, produse de panificaţie, legume de sezon, etc., se pot comercializa în spaţii amenajate şi autorizate, sub controlul personalului de specialitate. Este interzisă atât depozitarea, cât şi expunerea ouălor în vederea comercializării, în aceleai locuri cu cele destinate cărnii, produselor din carne sau lapte şi a altor produse alimentare nepreambalate, precum şi în spaţii unde temperatura depăşeşte 14 grade Celsius.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite