Orbit de gelozie, un vasluian şi-a dat foc la apartament!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii s-au luptat cu flacarile mai bine de o ora
Pompierii s-au luptat cu flacarile mai bine de o ora

Un  incendiu a panicat, aseară, locatarii blocului 35 din municipiul Vaslui, după ce un apartament situat la etajul 3 al imobilului a fost cuprins de flăcări. Din primele cercetări, se pare că focul a fost provocat chiar de soţul proprietarei, din cauza geloziei.

Totul a pornit de la o ceartă izbucnită între Cătălina Manea (24 de ani) şi soţul acesteia, Cornel Manea (29 de ani). Cei doi nu se mai înţelegeau de ceva vreme, iar femeia a decis să îşi ia fetiţa de 3 ani şi să se mute la socri.

Orbit de gelozie, bărbatul şi-a sunat soţia şi a ameninţat-o că, dacă nu se întoarce acasă, va da foc la apartament. Nu a stat mult pe gânduri şi şi-a pus în aplicare planul diabolic.

Aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, acesta a dat foc unor bunuri dintr-o cameră şi a decuplat alimentarea cu gaz de la aragaz. După câteva minute a avut loc o explozie care i-a speriat pe vecini, aceştia din urmă sunând la numărul de urgenţă 112.

„Am crezut că se dărâmă blocul, aşa de tare a bubit. E un nebun omul ăsta, să ştiţi. Îşi bătea soţia aproape în fiecare zi", ne-a mărturisit o vecină.

Citeşte şi: Un schizofrenic a încercat să-şi omoare mama şi bunica, apoi a lovit un poliţist


Apartamentul a fost distrus în totalitate

La faţa locului au sosit două echipaje ale pompierilor care s-au luptat cu flăcările mai bine de o oră. „Am intervenit cu două autospeciale şi am reuşit să lichidăm incendiul după aproximativ o oră. Din câte se pare, focul a fost pus intenţionat de proprietarul apartamentului", ne-a declarat Alina Poiană, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui.

Şi-a lăsat fetiţa de 3 ani pe drumuri

Femeia şi fetiţa acesteia nu erau acasă în momentul izbucnirii incedniului, însă când a revenit la domiciliu i s-a făcut rău şi a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Catalina Manea a avut nevoie de ingrijiri medicale

Cătălina Manea a avut nevoie de îngrijiri medicale

Aceasta a fost sigură că focul a fost pus intenţionat de către soţul său pe care voia să-l părăsească, variantă susţinută şi de către oamenii legii.

„Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile", ne-a declarat Loredana David, responsabilul mass-media din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Din păcate, gelozia i-a întunecat atât de tare mintea bărbatului de 29 de ani, încât nu s-a gândit nicio clipă şi la fetiţa lui pe care a lăsat-o fără un acoperiş deasupra capului.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă între 3 şi 15 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite