Astra-Vaslui 1-0. Cerniauskas a „cernut-o“ printre picioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Astra-Vaslui 1-0
Astra-Vaslui 1-0

O gafă imensă a portarului oaspeţilor a adus victoria pentru Astra, luni seară, în duelul cu Vasluiul din etapa cu numărul 11 a Ligii 1. Ambele echipe au ratat ocazii mari, cu un plus pentru ploieşteni. Până în minutul 87, Cerniauskas a apărat perfect.

Astra a câştigat după o gafă copilărească a portarului, venită în ultimele minute. Dar, ca să spunem adevărul până la capăt, nu trebuie să uităm că gazdele au avut cinci ocazii clare, în situaţii de unu la unu cu apărătorul buturilor adverse. Cerniauskas a fost, cum le place comentatorilor sportivi să spună, înger şi demon pentru echipa sa. În minutul 13, l-a blocat pe Taka, scăpat singur. Mingea a ajuns la Băjenaru, închis la timp de acelaşi portar advers. La două minute după pauză, „Cerni" s-a interpus într-un triunghi de pase Băjenaru-Stan-fatai, ieşind bine la marginea careului înainte ca mingea să ajungă la atacantul advers. În 62, Junior a centrat în faţa porţii, de unde Stan, nemarcat, a reluat pe lângă. Faza s-a repetat, din unghi opus, în 66, când Matei a fost la centrare, fatai la finalizare, iar Cerniauskas la post. În fine, în minutele 73 şi 81 l-a blocat pe Fatai scăpat singur spre poartă, în viteză, la ultima ocazie gazdele cerând penalty.

Mingea s-a „scurs“ printre picioarele portarului (captură DigiSport)

Însă portarul vasluienilor a scăpat printre pricioare o minge banală, centrată de Ţigănaşu prea lung pentru Miranda (imagine: captură DigiSport). Un minut mai târziu, Milisavljevic putea aduce egalarea, cu un trasor de la 30 de metri. Ceea ce putea deveni cel mai frumos gol al campionatului s-a izbit, brusc, de bara transversală.

Reacţii:

Marius Şumudică, antrenor Astra: „Observam înainte de meci că am avut două victorii, două egaluri, două victorii, două egaluri, era normal ca acum să vină o victorie. Asta e prima realizare, urmează a doua la meciul din Giuleşti, când, probabil, va fi altcineva în locul meu". Şumi a fost deranjat de criticile primite, după meci, din partea conducerii. „Am avut şase-şapte ocazii clare de a marca. Este cel mai bun meci al meu la Astra. Sunt mulţumit de ce am realizat la această echipă şi de rezultate, aş dori mai multă apreciere. Sunt deranjat de unele afirmaţii care vin şi pe care nu cred că le meritam. Sunt mulţi «binevoitori» pe lângă această echipă, dar am încredere în patron. În niciun caz nu-mi voi da demisia. Este o victorie mare, care ne duce la două puncte în faţa Vasluiului", a explicat Şumudică.

Viorel Hizo, antrenorul lui FC Vaslui: „Este un joc pe care trebuia să-l câştigăm la un moment dat, apoi trebuia să-l pierdem. Există o stare de oboseală, avem 19 jucători în lot, angrenaţi în trei competiţii. Faptul că am jucat 60 de minute la Lisabona în 10 oameni s-a văzut astăzi. Totuşi, dacă înscriam în primele minute, altfel mergea jocul. Nu trebuie să judecăm portarul. E un copil, în creştere, apărase foarte bine până atunci, a făcut şi alte meciuri mari. Acum a fost prea sigur c-o prinde".

Astra Ploieşti - SC Vaslui 1-0 (0-0)

Marcator: Ţigănaşu (87)

Astra: Lung (c) - Mihalache, Găman, Bruno Miguel, Junior Morais - Seto, N'Doye - Strătilă (Matei 63), Băjenaru, Stan (Miranda 78) - Fatai (Ţigănaşu 85). Antrenor: Marius Şumudică

Vaslui: Cerniauskas - Milanov, Papp, Farkas, Milisavljevic - Gladstone (Zmeu 66), Pavlovic - Adailton, Wesley (c), Sânmărtean - Bello (Neagu 78). Antrenor: Viorel Hizo

Cartonaşe galbene: Băjenaru (5), Ţigănaşu (89) / Bello (6), Pavlovic (89)

Stadion: Astra. Spectatori: 800

Îngropaţi de portar pentru a doua oară

Acum câteva luni, la precedentul Astra-Vaslui, în poartă la oaspeţi era Kuciak, cel care în prelungirile partidei a comis o gafă asemănătoare. În urma bâlbâielii rezultate, Fatai a adus egalarea la 1, mingea fiind împinsă înspre poartă chiar de portar.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite