Asistentele maternale care s-au bătut în fața copiilor au fost date afară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Ștefănică Armeanu, directorul DGASPC Vaslui
Ionel Ștefănică Armeanu, directorul DGASPC Vaslui

Asistentele maternale din localitatea vasluiană Frasinu care s-au bătut în fața celor trei copii pe care îi aveau în plasament, au fost date afară din sistemul de protecție socială.

În urma unei anchete interne, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC)Vaslui a decis retragerea atestatelor profesionale şi desfacerea contractele de muncă pe motive disciplinare în cazul celor două mame de împrumut, pentru comportament neadecvat faţă de copiii pe care îi aveau în plasament.

Cele două asistente maternale, în vârstă de 33 şi 36 de ani, s-au bătut între ele în prezenţa celor trei copii pe care îi aveau în plasament, toţi cu vârsta de până la zece ani, la sfârșitul lunii trecute.

Scandalul dintre cele două femei a avut loc în curtea uneia dintre ele, după ce una dintre ele i-a reproşat celeilalte că un copil pe care îl avea în plasament i-a omorât un pui de curcă.
   
„În urma analizei cazului în cadrul comisiei de disciplină a Direcţiei pentru Protecţia Copilului Vaslui, astăzi (n.r.-vineri) s-a luat decizia retragerii atestatului şi încetarea contratelor de muncă pe motive disciplinare la cele două asistente maternale. Nici nu putea fi luată o altă hotărâre pentru un astfel de comportament, în condiţiile în care un asistent maternal trebuie să reprezinte un model pentru copiii pe care îi are în plasament. În ceea ce-i priveşte pe cei trei copii, aceştia au fost retraşi imediat de la cele două asistente şi daţi în plasament la alţi asistenţi maternali profesionişti", a declarat, Irina Cîmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

„Cele două asistente maternale s-au reclamat reciproc şi, din primele verificări, am constatat că ambele sunt vinovate, mai ales că bătaia dintre ele a avut loc în prezenţa copiilor pe care îi aveau în plasament. Evident, ca o primă măsură, am decis să le retragem copiii pentru că nu putem concepe ca un asistent maternal profesionist să aibă un astfel de comportament violent. Desigur, ca o altă măsură, se va retrage şi atestatul de liberă practică în calitate de asistent maternal pentru ambele femei", a declarat în urmă cu două săptămâni și Ionel Ștefănica Armeanu, directorul DGASPC Vaslui.

Cele două asistente maternale sunt cercetate și de polițiști pentru loviri şi alte violenţe, după ce una dintre ele a făcut o plângere. De altfel, la dosarul aflat în lucru la Poliţie se află depuse şi certificate medicalo-legale din care rezultă că cele două femei au avut nevoie după conflict de 14 și respectiv 4 zile de îngrijiri medicale.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite