Aproape 3.000 de locuinţe din Vaslui nu au curent electric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectura judeţului Vaslui a făcut o inventariere a locuinţelor care nu au curent electric, iar rezultatul a fost unul cutremurător.

Concret, în tot judeţul au fost numărate 2.975 de locuinţe care nu sunt branşate la sistemul de alimentare cu energie electrică.

Paradoxal, foarte multe dintre locuinţele care nu au curent electric sunt în mediul urban. În municipiul Huşi au fost localizate 500 de case, în Bârlad 108, iar în Vaslui 50.

La sate, comuna Băceşti are cele mai multe gospodării fără energie electrică, 121 la număr.

Mai grav este faptul că 2.223 de locuinţe au fost contruite cu autorizaţii, ceea ce înseamnă că pot fi racordate oricând la reţeaua electrică.

„Din păcate, la nivelul judeţului sunt şi 752 de locuinţe fără autorizaţie. Cine şi cum le-a construit, de ce le-a construit fără acte legale? De ce nu au luat autorităţile locale măsuri? La aceste întrebări vom afla răspunsul, dar nu avem însă nicio soluţie. Există la nivel de Guvern un program de electrificare pentru perioada 2012 - 2016. Noi încercăm, alături de Consiliul Judeţean, să facem un proiect de hotărâre de Guvern pentru a obţine fonduri în primul rând pentru cei care au construit legal şi pentru care există reţea stradală", a declarat Radu Renga, prefectul judeţului Vaslui.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite